Kosár

ADAC nyári gumi teszt 2016

A különböző felmérések szerint jelentősen befolyásolja az abroncs vásárlókat az egyes tesztek eredményei. Az egyes tesztek közül talán az egyik legkiemelkedőbb az ADAC teszt, melyet minden évben elvégez a német szervezet nyári gumi és téli gumi tekintetében 2-2 gyakori abroncs méret vizsgálatával.

Az idei nyári gumi teszten a kis- és kompakt autók egyik gyakori mérete, a 185/65R15-ös nyári abroncsok, illetve a közép, és felső kategóriás gépkocsik talán leggyakoribb abroncs mérete a 225/45R17-es nyári gumik kerültek górcső alá.

Fontos kiemelnünk, egy adott méretben végzett teszteredmények a kisebb méreteltérésű abroncsokra is igazak lehetnek, de a nagyobb méret változásnál már jelentős eltérések is lehetnek!

A szakemberek több szempontból vizsgálták a szokásoknak megfelelően az abroncsok teljesítményét, amit súlyozással értékeltek. Az öt féle szempont különböző százalékban szól bele a végső értékelésbe a következők szerint:

  • száraz úton nyújtott teljesítmény 20%
  • nedves úton mutatott teljesítmény 40%
  • komfort 10%
  • fogyasztási adatok 10%
  • kopás teljesítmény 20%

Az ADAC szakemberei ár tekintetében is tájékozódnak, és az adott nyári gumik kereskedésekben fellelhető árait is feltüntetik euróban.

A tesztek során 32 féle abroncsot vizsgáltak a szakemberek, így a jól teljesítő abroncsok számára komoly elismerést jelent a végeredmény!

185/65R15 nyári gumi

Ebben a méretben a Vredestein Sportrac 5 nyári gumi végzett az első helyen, szinte minden viszgált paraméterben nagyszerűen teljesített. Fontos megjegyeznünk, hogy a 2016-os árakat figyelembe véve rendkívül jó áron érhető el ez az abroncs, így mi is kiemelten ajánljuk Ügyfeleinknek!

Szintén nagyszerűen teljesített a Continental ContiPremiumContact 5 nyári gumi, mely hasonlóan jó teljesítményt mutatott minden vizsgált terülten, mint a Vredestein abroncsa. A vizsgált abroncsok közül a Continental az egyik legdrágább abroncs, bár ebben az esetben évek óta egy kiemelkedő minőség is társul az árhoz.

Érdekesség, hogy olyan abroncsok, mint a Kumho, Infinity vagy éppen a Sava nyári gumik megelőzték a Michelin nyári abroncsát, a Michelin Energy Saver + abroncsot a teszten, mellyel véleményünk szerint nyugodtan mondhatjuk, hogy a Michelin pár szezon óta tartó mondhatni mélyrepülése tovább tart. A Michelin esetében jelen állás szerint csupán magas árszint utal a csúcsminőségre, a teszt eredmények egyáltalán nem indokolják már ezt, mint pl.: a Continental esetében.

A nem ajánlott kategóriába került két abroncs, a GT Radial Champiro VP1 nyári gumi, és a Nankang terméke, utóbbi nem igazán meglepő.

ADAC nyári gumi teszt 2016 185/65R15

225/45R17 nyári gumi

A Continental abroncsai mint minden méretben itt is az élmezőnyben végeztek, jelen esetben a Continental ContiSportContact 5 nyári gumi termékükkel, de vele egy szinten teljesített a Pirelli P Zero nyári gumi, és a Vredestein Ultrav Vorti nyári gumi is!

A Pirelli P Zero mintázata kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott minden területen, míg a Vredestein Ultrac Vorti nagyon jól teljesített száraz útfelületen, de a többi esetben is kiemelkedett a többi abroncstól.

A Michelin az egyik legsportosabb abroncsával, a Michelin Pilot Sport 3-al ismét beleszürkült a közép mezőnybe ebben a méretben is, olyan abroncsok végeztek előtte mint az Uniroyal RainSport 3 nyári gumi, a Yokohama Advan Sport V105, vagy éppen a Sava Intensa UHP nyári gumi.

Nem ajánlott kategóriába egy abroncs került a tesztelt gumik közül, ez pedig a Maxxis Victra VS1 abroncs, mely nedves útfelületen mutatott teljesítménye végett érdemelte ki a nem túl megnyugtató eredményt.

ADAC nyári gumi teszt 2016 225/45R17

Abroncs vásárlás esetén forduljon bizalommal szakértő Ügyfélszolgálatunkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére az alábbi elérhetőségen:

autogumiplaza.hu Ügyfélszolgálat:

Tel.: +36-30-959-0201

© Web: