Kosár

Autógumi levegőnyomás

Levegőnyomás

 

Autógumi levegőnyomás

Az abroncsok viselkedését, és élettartamát jelentősen befolyásolhatja a bennük lévő optimális keréknyomás.

Az abroncsok meghibásodásának egyik fő oka e helytelen guminyomás.

A fentieket figyelembe véve kis odafigyeléssel, költségmentesen hozzájárulhatunk abroncsaink viselkedéséhez, élettartamának növeléséhez. Mindez jelentős megtakarításokat eredményezhet.

Azoptimáli gumiabroncs-nyomás garantálja  a hosszabb élettartam mellett a hosszabb ideig tartó kiváló teljesítményt, valamint közvetlenül befolyásolhatja pozitív irányba az üzemanyag-fogyasztást is. Biztonsái szempontokból sem elhanyagolható tényező a megfelelő keréknyomás, hiszen a legoptimálisabb tapadást, valamint irányíthatóságot csak így lehet garantálni, nem beszélve a megfelelő féktávolságról, melyet szintén jelentősen befolyásolhat.

Általában havi rendszerességgel szoktuk ajánlani az abroncsok nyomásának ellenőrzését, de aki teheti ellenőriztetheti akár 2 hetente is, valamint hosszabb útak előtt mindenképp.

Az adoot gépkocsikhoz ajánlott megfelelő keréknyomások álatlában a vezető oldali ajtók, valamint a tanksapka fedél nyílásaiban megtalálhatóak. Gyakran külön jelölik a nyárigumi, és téligumi abroncs nyomás értékeit, melyeket a megfelelő gumiabroncs méretek mellett tüntetnek fel.

Amennyiben csak a nyárigumi ajánlott nyomás értékek vannak feltüntetve, álatlánosságban elmondható, hogy téli abroncsok esetében ajánlott 0,2bar értékkel nagyobb nyomást használni, hiszen a külső hőmérséklettel arányosan változik a nyomás értéke is.

Amennyiben nem biztos a megfelelő értékekben, abban az esetben forduljon a gumiszervizek munkatársaihoz, ahol segítségére lesznek a megfelelő értékek beállításában.

 

Szakértő kollégáink az alábbi elérhetőségen állnak rendelkezésére!

info@autogumiplaza.hu

Tel.: +36-30-9590201

© Web:
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.