Kosár

Téli gumi

Minden, amit a téli gumiabroncsról tudnod kell

A téli gumi olyan létfontosságú elem, amely szerepet játszik az autózás biztonságában és hatékonyságában a hideg időjárási körülmények között. Ezek a speciális gumik hideg hőmérsékletre vannak tervezve, egyedi összetételüknek köszönhetően rugalmasak maradnak alacsony hőmérsékleteken, így megfelelő tapadást és stabilitást biztosítanak havas vagy jeges utakon. A téli gumi futófelülete általában mélyebb barázdákkal és lamellákkal rendelkezik, amelyek növelik a tapadást és csökkentik a csúszás kockázatát ezeken a veszélyes útfelületeken.

Nem csak havas időben jelentenek előnyt. Amint a hőmérséklet lecsökken 7°C alá, a nyári gumik tapadása jelentősen csökken, míg a téli gumik továbbra is megtartják hatékony tapadásukat és vezetési teljesítményüket. Ez azt jelenti, hogy a hidegebb hónapokban, még akkor is, ha nincs hó vagy jég az úton, érdemes téli gumikra váltani a biztonságos vezetés érdekében.

Fontos azonban, hogy gondoskodjunk a téli gumik megfelelő karbantartásáról is. Időről időre ellenőrizni kell a guminyomást, mivel hideg időben a nyomás csökkenése gyakoribb lehet. Megfelelő guminyomás nélkül a gumik teljesítménye és élettartama is csökkenhet. Továbbá, amikor a tavasz közeledik, és az időjárás melegszik, érdemes visszaváltani nyári vagy négyévszakos gumikra, mivel a téli gumik melegben hamarabb elhasználódnak és csökken a tapadásuk.

Az egyedi gumiösszetétel és a futófelületi kialakítás mind azt célozza, hogy az autók hatékonyan tapadjanak és irányíthatók legyenek a hideg és hóval borított úton. Ezért érdemes időben gondoskodni a téli gumiabroncsok beszerzéséről és használatáról annak érdekében, hogy autónk a hideg idő beköszöntével is biztonságosan és hatékonyan közlekedhessen.

Mi a téli gumi?

A téli gumiabroncs, vagy egyszerűen téli gumi, kulcsfontosságú szerepet játszik az autózás biztonságában és hatékonyságában hideg időjárási körülmények között. Ezek a speciális abroncsok az autó kerekein találhatóak meg, és olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyan működjenek hideg időjárási körülmények között, havas, valamint jeges utakon.

A téli gumi kialakítása és összetétele eltér a nyári vagy négyévszakos gumiabroncsétól. Ennek az eltérésnek az az oka, hogy a hideg hőmérsékleten a nyári gumik tapadása és teljesítménye jelentősen romlik. A téli gumi összetétele rugalmasabb marad alacsony hőmérsékleten, így megfelelő tapadást és irányíthatóságot biztosít.

A futófelületi mintázatuk is különleges, mivel mélyebb barázdák és lamellák találhatók rajtuk. Ez a kialakítás javítja a tapadást havas vagy jeges úton, mivel ezeken a felületeken a kocsi könnyen csúszkálhat. A mély mintázat jobban megtartja a havat és jeget, így növeli a vezetési stabilitást és biztonságot.

Maga a téli gumi nemcsak a havas időjárásban nyújt előnyt, hanem hidegben egyaránt. Ahogyan 7°C alá csökken a hőmérséklet, a nyári gumik tapadása drámaian csökken, azonban ezzel ellentétben a téli gumik továbbra is hatékonyak maradnak. Emiatt sokkal biztonságosabb maga a vezetés az utakon.

Téli körülmények között a nyári gumiabroncsok nem nyújtanak megfelelő teljesítményt. Abban az esetben, amennyiben a napi átlag hőmérséklet tartósan +7 Celsius fok alá csökken, javasolt a téli gumi felszerelése a gépkocsikra. Téli autógumi használatával megfelelő tapadás és fékút érhető el még havas útfelületen is. Fedezze fel téli autógumi kínálatunkat!

A téli gumi választása során a minőség és megbízhatóság alapvető fontosságú. Számos kiváló márka és típus található meg az autogumiplaza.hu kínálatában, amelyek kiváló teljesítményt nyújtanak hideg időjárási körülmények között. Az autógumik piacán széles körben találhatunk megbízható és elismert gyártói modelleket, akik kiváló minőségű téli gumiabroncsokat kínálnak.

Íme néhány jól ismert prémium kategóriás téli gumi ajánlatunk, amelyek a legnagyobb biztonságot nyújtják:

A Pirelli téli gumik híresek a sportos gépkocsik számára kifejlesztett téli abroncsaikról, de ugyanilyen jól teljesítenek közép- és nagyteljesítményű autókon is. A Pirelli márka a minőség és a tapasztalat szinonimája egyben, és számos modell közül választhatunk a szükségeinknek megfelelően.

Amennyiben Pirelli téli gumi után érdeklődik, kattintson az alábbi linkre:

Pirelli téli gumi


A Continental téli gumiabroncsok ismertek kiváló minőségükről és megbízhatóságukról. Rendszeresen az élvonalban szerepelnek a téli gumi tesztek eredményeiben, ami azt jelzi, hogy a Continental téli gumik kiváló tapadást és teljesítményt nyújtanak a hideg időjárásban.

A Continental téli gumi egyet jelent az egyik legjobb minőséggel. A Continental téli gumik folyamatosan a téli gumi tesztek élmezőnyében végeznek, így biztos lehet benne, megfelelő választás téli vásárlás során.

Amennyiben Continental téli gumi után érdeklődik, kattintson az alábbi linkre:

Continental téli gumi


A Vredestein téli gumiabroncsok hosszú évtizedek óta az egyik referencia névként szolgálnak a téli gumi piacán. Az állandó fejlesztéseknek és innovációknak köszönhetően a Vredestein téli gumik kiváló minőségűek és emellett barátságos áron elérhetőek.

A Vredestein téli gumi évtizedek óta mondhatni "etalonnak" számít a téli gumi piacán. Sokáig a Vredestein név egyet jelentett a téli gumikkal, de napjainkban a nyári és négyévszakos abroncsok piacán kiérdemelte méltó helyét a legjobbak között.

Amennyiben Vredestein téli gumi után érdeklődik, kattintson az alábbi linkre:

Vredestein téli gumi


A Bridgestone téli gumik az elmúlt években jelentős fejlődésen mentek keresztül, és most már nem csak nyári gumik esetén, hanem téli gumik tekintetében is kiváló választást nyújtanak az emberek számára. A Bridgestone márka a minőség és a teljesítmény szinonimáját ötvözi magában.

Amennyiben Bridgestone téli gumi után érdeklődik, kattintson az alábbi linkre:

Bridgestone téli gumi


Az Uniroyal téli gumiabroncsok is figyelemre méltóak. Az elmúlt években sokat fejlődtek, köszönhetően a Continental által biztosított szakmai háttérnek. Jelentős előnyük az ár-érték arányuk, ami azt jelenti, hogy megbízható minőséget kapunk megfizethető áron.

Amennyiben Uniroyal téli gumi után érdeklődik, kattintson az alábbi linkre:

Uniroyal téli gumi


Téli gumi választás - Hogyan és mi alapján válassz téli gumit?

A megfelelő téli gumi kiválasztása kulcsfontosságú a hideg időjárású vezetés biztonságához és kényelméhez. Sok tényezőt kell figyelembe venni, hogy a legmegfelelőbb téli gumit választhassuk ki a gépjárművünk számára.

Elsőként érdemes megnézni, hogy milyen típusú járművet vezetünk. A személyautókhoz és kisebb városi autókhoz más típusú téli gumik szükségesek, mint a SUV-khoz vagy terepjárókhoz. Az autó típusa befolyásolja a gumiabroncsok méretét és teljesítményigényét egyaránt.

A második lépés az, hogy milyen időjárási körülményekre számítunk. Ha mondjuk egy olyan területen élünk, ahol téli időszakban általában sok hó és jég van, akkor olyan téli gumiabroncsokat válasszunk, amelyek mély mintázattal és lamellákkal rendelkeznek, hogy biztosítsák a megfelelő tapadást a havas és jeges utakon. Ha a téli időjárás enyhébb és inkább hideg és esős, mint havas, akkor olyan téli gumikat válasszunk, amelyek jobban teljesítenek nedves útfelületeken.

A téli gumi összetételének szintén fontos szerepe van. A hidegben rugalmasabbnak kell maradniuk a gumiabroncsoknak, hogy megfelelő tapadást biztosítsanak. Továbbá, a futófelületi mintázat is kritikus, mivel ez befolyásolja a tapadást és az irányíthatóságot havas és jeges utakon egyaránt.

Végül, ne felejtsük el, hogy a téli gumiabroncsokat rendszeresen ellenőriznünk kell és karban kell tartani. Az optimális guminyomás fenntartása, a kopás figyelése és a szezonális cserék időben történő elvégzése mind hozzájárulnak a gumiabroncsok hatékony működéséhez és hosszabb élettartamához.

Ha bizonytalan vagy a téli gumi választásában, érdemes szakértő tanácsot kérni. Minden esetben fordulj szakértőhöz, mint az autogumiplaza.hu akár, akik segítenek a legmegfelelőbb abroncsok kiválasztásában az autódhoz és igényeidhez igazodva. Emellett online forrásokat is használhatsz, például gumiabroncs teszteket, véleményeket és értékeléseket, hogy információkat szerezz a különböző abroncsok teljesítményéről és tapasztalatairól.

Ne feledd, az alapos előkészületek és a megfelelő téli gumi kiválasztása biztosítja, hogy a hideg időjárási körülmények között is biztonságban és kényelmesen közlekedhessünk az utakon.

Hol érdemes téli gumit vásárolni?

A megfelelő téli gumi kiválasztása során fontos szempont, hogy hol vásárold meg őket. A téli gumiabroncsok beszerzése körül több lehetőség is adódik, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei, hátrányai és egyben korlátjai.

Az egyik opció a gumiabroncs-szaküzletek. Ezek a helyek általában széles választékot kínálnak téli gumiabroncsokból, és a szakértők segítenek a megfelelő modell kiválasztásában. Ezek a szervizek gyakran vállalnak gumiabroncs-cserét és egyéb szolgáltatásokat egyaránt, ami kényelmes lehet a vásárlók számára.

Az online vásárlás is népszerű lehetőség napjainkban. Az interneten keresztül könnyedén böngészheted és összehasonlíthatod a különböző márkákat és típusokat, valamint elolvashatod más felhasználók véleményeit egyaránt. Az online vásárlás előnye, hogy gyakran szélesebb választék érhető el, és ár-érték arányban is találhatsz jó ajánlatokat. Azonban érdemes figyelni a megbízható webáruházak kiválasztására, amelyek minőségi termékeket és megbízható szállítást kínálnak, akárcsak az autogumiplaza.hu.

A nagyobb áruházakat, szupermarketek is érdemes megfontolni. Néhány ilyen helyszín esetenként széles választékot kínál a téli gumiabroncsokból, és gyakran kedvezőbb árakon. Ez különösen akkor lehet vonzó, ha ár-érzékeny vagy, és nem keresel speciális, vagy magas teljesítményű gumiabroncsokat.

Amikor téli gumit vásárolsz, ne csak az árat nézd, hanem a minőséget, hiszen az a legfontosabb. A minőségi téli gumi mindig hosszabb élettartamot, jobb tapadást és biztonságot nyújt. De ugyanakkor ne feledd el azt sem, hogy a gumiabroncsok rendszeres karbantartást és ellenőrzést igényelnek, hogy biztosítsák a megfelelő teljesítményt és élettartamot.

Végül, a vásárlás helye attól is függ, hogy milyen típusú gumiabroncsokra van szükséged, a gépjárműved típusától és a vezetési körülményektől. Az előzetes kutatás és a körültekintő választás segít abban, hogy a hideg időjárás során is biztonságosan és hatékonyan közlekedj. Összességében, amikor nyári téli gumit vásárolsz, érdemes a szolgáltatásokat is figyelembe venni. Fontos, hogy megbízható helyről vásárolj, és olyan gumiabroncsokat válassz, amelyek megfelelnek az autód típusának, a vezetési igényeidnek és a helyi időjárási körülményeknek. A megfelelő téli gumi segítséget nyújt a biztonságos és kényelmes vezetéshez a hidegebb hónapokban is.

Ajánlott és akciós téli gumik

Az aktuális téli gumiabroncs készlet és akciós lehetőségek nyomon követése fontos része annak, hogy a hideg évszakban optimálisan felkészüljünk a biztonságos vezetésre. Az autógumi piacon számos különböző márkájú és típusú téli gumiabroncs található meg, és az ajánlatok is folyamatosan változnak. Az autogumiplaza.hu akciók/promóciók aloldala kiváló forrás lehet az aktuális ajánlatok és akciók szemmel tartására.

Az egyik vonzó ajánlatunk jelenleg a Vredestein Garancia + programja, amely kiváló lehetőséget kínál a vásárlóknak. Amennyiben négy darab Vredestein személyi vagy SUV gumiabroncsot vásárolsz, igényelhetsz hozzá egy további +12 hónap garanciát. Ez a garancia kiegészíti az alapgaranciát, és hozzájárul a gumiabroncsok hosszabb élettartamához és megbízhatóságához. Ezáltal a Vredestein Garancia + egy értékes és biztonságot nyújtó lehetőség a téli gumiabroncsok vásárlásánál.

Másik érdekes lehetőség a Pirelli Tyre Life EXTRA Garancia, amely még nagyobb biztonságot és nyugalmat kínál a vásárlóknak. Ennek az ajánlatnak a keretében a Pirelli gumiabroncsokhoz szerezhetünk be egy extra garanciát, amely a gumiabroncsok élettartamát és megbízhatóságát hivatott növelni. Ennek eredményeként a vásárlók hosszabb ideig élvezhetik a Pirelli téli gumiabroncsok előnyeit, és biztosak lehetnek abban, hogy a gumiabroncsok hosszú távon is kiválóan teljesítenek.

Ezen garancia ajánlatok megfontolása különösen érdemes lehet. A téli időjárás kihívásokat jelenthet az autósok számára és a minőségi gumiabroncsok létfontosságúak a biztonságos közlekedéshez. Az aktuális ajánlatok és akciók figyelemmel kísérése az autogumiplaza.hu aloldalán segíthet abban, hogy kiváló minőségű téli gumiabroncsokhoz jussunk megfizethető áron, és garantálják az autónk teljesítményét és stabilitását a hó és jég borította utakon.

Téli gumi mintázatok

A téli gumi mintázatai alapvetően meghatározzák a tapadást és vele együtt annak a teljesítményét hidegebb időjárási viszonyok között. A különböző gumiabroncs mintázatok között számos választási lehetőség létezik, és a gyártók folyamatosan fejlesztik és finomítják azokat a legújabb technológiák és ismeretek alapján.

Az egyik legelterjedtebb típus a síkos utakon és havas felületeken való kiváló tapadást biztosító blokk mintázat. Az ilyen mintázatok általában szimmetrikusak és szabályosak, hiszen kifejezetten havas és jeges utakon nyújtanak erős tapadást. A lamellák és barázdák segítik a hó és a sár kiszorítását, ezzel javítva a téli gumi tapadását.

A szimmetrikus mintázatok olyanok, amelyek a gumiabroncs teljes szélességén azonos mintázatot alkotnak. Ezek a mintázatok kiegyensúlyozott és csendes vezetést kínálnak száraz utakon és jó választás lehet, ha csak időszakosan havas utakra kerülsz. Ezzel ellentétben a nem szimmetrikus mintázatokat, úgy tervezték, hogy javítsák a tapadást és a kezelhetőséget száraz, havas és jeges felületeken egyaránt.

A V mintázatú téli gumi profilok előnye, hogy kiválóan alkalmasak havas és jeges utakon való vezetésre. A V alakú barázdák segítenek a hó és a sár kiszorításában, javítva a tapadást és a menetstabilitást. Ez a mintázat típus különösen hatékony az extrém téli körülmények között, növeli a biztonságot és a kezelhetőséget ilyen időjárásban.

Az irányított futófelület mintázatok a tapadást javító, egyetlen irányban mutató barázdákat tartalmaznak. Ezek különösen hatékonyak a víz és a sár elvezetésében, és csökkentik az aquaplaning kockázatát nedves utakon.

Az aszimmetrikus téli gumi profilok egyik oldala más mintázattal rendelkezik, mint a másik. Ezeket a mintázatokat a vezetési kényelem és a csendesség érdekében tervezték a gumiabroncsok oldalánál. Az egyik oldal a száraz utakra, míg a másik oldal a nedves és havas utakra összpontosít.

Az újabb fejlesztések során olyan mintázatok is megjelentek a piacon, amelyek még hatékonyabban kombinálják ezeket az elemeket, és speciális szilika alapú keverékeket alkalmaznak a gumiabroncsok kialakításában, amelyek még jobb tapadást és teljesítményt biztosítanak.

Ahogyan többször is említettük, a választott mintázat típusa az autód típusától, a vezetési stílusodtól és az időjárási körülményektől egyaránt függ. Kiemelten fontos a megfelelő mintázat kiválasztása, hogy maximális tapadást és biztonságot biztosíts az autódon, különösen télen, amikor a közlekedési körülmények kihívást jelenthetnek. Az autogumiplaza.hu mindig érdemes körülnézni és szakértő kollégáink segítségét kérni a legújabb fejlesztésekről és ajánlatokról.

Téli gumi méretek - Milyen méretekben elérhetőek téli gumiabroncsok?

Téli gumi méretválasztéka rendkívül sokoldalú és számos változatban érhető el, hogy megfeleljen a különböző gépjárművek és vezetési igények széles skálájának. A különböző méretek lehetővé teszik, hogy minden autótulajdonos megtalálja a számára legmegfelelőbb téli gumikat.

A téli gumi mérete általában három fő paramétert tartalmaz: a szélességet, a profiltartományt és a felni átmérőjét. Például egy tipikus méretjelölés szokott lenni a 205/55 R16, ahol a 205 a gumiabroncs szélességét milliméterben jelzi, az 55 az profiltartományt százalékban mutatja, és a 16 a felni átmérőjét jelöli.

A gumiabroncs méretválasztása során fontos figyelembe venni az autód típusát és a gyártó ajánlásait. A gépjárműgyártó által előírt méretek gyakran a legjobb teljesítményt és a legbiztonságosabb vezetési élményt nyújtják. Az optimális méret meghatározása segít abban, hogy megfelelően illeszkedjenek a gumiabroncsok az autóhoz és a keréktárcsákhoz, biztosítva ezzel a megfelelő működést és a stabilitást.

Fontos megjegyezni, hogy téli gumiabroncsok méretválasztása a helyi időjárási körülményektől is függ. A havas területeken élőknek esetleg vastagabb és szélesebb gumiabroncsokra lehet szükségük, míg a sík vidéken élők kevesebb tapadást igényelnek.

Végül, a gumiabroncs méretválasztás során figyelembe kell venni az autó típusát és a vezetési szokásokat is. Nagyobb teljesítményű autókhoz esetleg szélesebb és nagyobb átmérőjű gumiabroncsok kellenek a jobb kezelhetőség és a tapadás érdekében, míg egy kis városi autó esetében más típusú, kisebb gumiabroncsok lehetnek ideálisak.

Ha bizonytalan vagy a megfelelő méret kiválasztásában, javasolt egy szakértővel konzultálni, aki segít megtalálni a megfelelő méretet az autódhoz. Vedd fel szakértő kollégáinkkal a kapcsolatot felmerülő kérdéseiddel.

Téli gumi méretek személyautóra

A megfelelő méretű téli gumi kiválasztása lehetővé teszi az autó számára, hogy a hideg és csúszós utakon is optimálisan teljesítsen. Íme a legelterjedtebb téli gumi méretek:

185/65 R15 téli gumi: Ez a méret általában kis és közepes méretű autókhoz ajánlott. Jellemzően jó választás a városi és gazdaságosabb autókhoz. Ez a méret lehetővé teszi a kényelmes vezetést és a jó üzemanyag hatékonyságot.

205/55 R16 téli gumi: Egy másik gyakori méret, ami sok középkategóriás autón megtalálható. Ez a méret jó kompromisszumot kínál a városi és autópályai vezetés között, és általában kiváló tapadást nyújt téli körülmények között.

225/45 R17 téli gumi: Ez a méret már szélesebb gumiabroncsot és nagyobb felnit igényel. Általában a közép- és felsőkategóriás autókhoz tartozik, és kiváló tapadást és kezelhetőséget biztosít a hidegebb időjárás alkalmával, havas és jeges utakon.

245/40 R18 téli gumi: Ez a méret már nagyon széles gumiabroncsokat és nagy átmérőjű felniket igényel, inkább felsőkategóriás autókhoz használják. A legjobb tapadást és kezelhetőséget nyújtja télen a felsorolt típusok közül, de fontos megjegyezni, hogy a széles méretű gumiabroncsok nem alkalmasak minden gépjárműre, vagy vezetési körülményre.

Természetesen az elterjedt méretek közül a kiválasztott gumiabroncs attól függ, hogy milyen autót vezetsz és milyen vezetési igényeid vannak. Az autógyártók általában előírják az ajánlott méretet az adott autótípushoz, amely biztosítja a legjobb teljesítményt és biztonságot.

Mint minden gyártó termékének, úgy magának a méretnek is megvan a maga előnye és alkalmazási területe. A kisebb méretek általában jobb üzemanyag-hatékonyságot és kényelmesebb vezetést kínálnak, míg a nagyobb méretek kiváló tapadást és stabilitást biztosítanak magasabb sebességeken és sportosabb vezetési stílus esetén.

Minden esetben az autógyártó ajánlásait és a helyi időjárási körülményeket is figyelembe kell venni a megfelelő téli gumi méret kiválasztásakor. Az alapos kutatás és a gépjárműre szabott választás segít abban, hogy az autód télen is biztonságosan közlekedjen.

Téli gumi méretek SUV-re

Az SUV-okhoz használt téli gumiabroncsoknál is számos elterjedt méret létezik, amelyek a különböző típusok és igények széles skáláját fedik le, akárcsak a személygépkocsiknál. 

A téli gumi méretek SUV-re kiemelkedő jelentőséggel bírnak, mivel ezek az autók gyakran nehezebbek és nagyobbak, mint a hagyományos személyautók. Ennek eredményeként a megfelelő méretű téli gumiabroncsok segítenek az SUV-oknak stabilan tapadni az úton és kezelhetően mozogni a hideg és csúszós időjárásban.

235/60 R18 téli gumi: Ez a méret egy gyakori választás közepes méretű SUV-khoz. Jó egyensúlyt kínál a városi és az off-road vezetés között, valamint lehetővé teszi, hogy az SUV kényelmesen és biztonságosan közlekedjen téli körülmények között.

255/55 R19 téli gumi: Ez a méret szintén közepes méretű, de akár kicsit nagyobb méretű SUV-khoz is ajánlott. Ez a típus tovább növeli az SUV tapadását és stabilitását a havas és jeges utakon, így ideális választás téli vezetésre nagyobb távolságokon.

275/45 R20 téli gumi: Ez a méret már nagyobb és szélesebb gumiabroncsokat jelent. A nagyobb teljesítményű és luxus SUV-khoz ajánlott, kiváló tapadást és kezelhetőséget nyújt téli körülmények között.

Akár csak a személyautóknál, úgy itt is az elterjedt méretek közül kiválasztott téli gumi attól függ, hogy milyen típusú SUV-ot vezetsz és milyen vezetési igényeid vannak. Az előnyök közé tartozik a nagyobb tapadás és kanyarstabilitás, különösen rosszabb útviszonyok között, valamint a sima és kényelmes vezetés. Az alapos kutatás és az autó típusára szabott választás segít abban, hogy az SUV-od optimálisan működjön a hideg időjárásban.

Téli gumi szerelése - Hova érdemes vinni

A téli gumiabroncsok felszerelésekor is kiemelt fontossággal bír, hogy megbízható és szakértő szervizt válasszunk. Az optimális eredmények elérése érdekében ajánlott ilyenkor is figyelembe venni néhány alapvető szempontot.

A tapasztalt szakemberek jelenléte nélkülözhetetlen. Minden esetben olyan gumiszervizt válasszunk, ahol a személyzet rendelkezik a szükséges szakmai tapasztalattal és képzettséggel. A képzett szakemberek biztosítják, hogy a gumiabroncsok megfelelően és biztonságosan kerüljenek felszerelésre.

Szintén fontos szempont, hogy a szerelést olyan helyen végezzék, ahol modern és professzionális felszerelések állnak rendelkezésre. A megfelelő szerelőgépek és szerszámok használata elengedhetetlen a gumiabroncsok biztonságos és precíz cseréjéhez.

A téli gumi megfelelő tárolása szintén kulcsfontosságú. Ez hosszabb ideig segít megőrizni a gumiabroncsok minőségét és teljesítményét. Biztosítja, hogy a gumik ne sérüljenek, ne deformálódjanak és megőrizzék az optimális tapadást.

Végül, de nem utolsósorban, érdemes több helyről árajánlatot kérni. Az árak összehasonlítása mellett vegyük figyelembe a szolgáltatás minőségét, a szakértelmet és a megbízhatóságot. Ne csak az ár legyen döntő tényező, hanem az ár-érték arány is.

Összegezve, a megbízható és szakértő szerviz kiválasztása kulcsfontosságú a téli gumiabroncsok felszereléséhez. Az alapos kutatás és a gépjárműre szabott választás pedig segít abban, hogy az autód télen is megbízhatóan működjön.

Téli gumi profilmélység - Hogyan ellenőrizd és mit érdemes a téli gumiabroncs borda magasságáról tudni

A téli gumi profiljának mélysége kulcsfontosságú tényező a téli vezetésbiztonság szempontjából. A megfelelő profilmélység lehetővé teszi a gumiabroncsok számára, hogy hatékonyan szellőzzön, megtartsa a tapadást és elvezesse a vizet, havat vagy jeget az útfelületről. Ezáltal növeli az autó stabilitását és a fékezési teljesítményt a hideg és csúszós körülmények között.

Az EU-ban előírt minimum téli profilmélység 4 milliméter - ameddig a nyári gumiknál ez 1,6 millimétert jelent, de a legtöbb szakértő azt ajánlja, hogy többször ellenőrizzük a profilmélységet, és ha az ennél kisebb, gondoskodjunk az új téli gumiabroncsok beszerzéséről. Az optimális biztonság és teljesítmény érdekében ajánlott, hogy a téli gumiabroncsok profilmélysége legalább 4-5 milliméter legyen.

Az alacsony profilmélységű téli gumi jelentősen csökkenti a tapadást és a vezetésbiztonságot havas és jeges utakon. Ilyenkor a gumik már nehezebben tarthatják a havat és vizet, ami könnyedén veszélyessé válhat a csúszós körülmények között. Ráadásul számolni kell a fékezési távolság növekedésével egyaránt, ami balesetveszélyt jelenthet.

Az ellenőrzéshez vegyük igénybe egy profilmélység-mérő eszközt, vagy egy egyszerű 200 forintos érmét. Ha az érmét belerakjuk a gumiabroncs barázdájába, és a külső gyűrű nem látható, az azt jelzi, hogy a profilmélység megfelelő. Azonban, ha a gyűrű látható marad, a profilmélység elért, vagy meghaladta a minimális mértéket, cserére van szükség.

Az optimális téli vezetés érdekében rendszeresen ellenőrizd a téli gumiabroncsok profilmélységét. Ezáltal nemcsak a biztonságodat növeled, hanem hosszabb élettartamot is biztosítasz a gumiabroncsoknak, miközben élvezheted a stabilitást és a megbízhatóságot a hideg időjárásban.

Mikor kell cserélni a téli gumit?

A téli gumi cseréje kulcsfontosságú tényező a téli vezetésbiztonság és teljesítmény szempontjából. Azonban sokan kérdésesnek találják, hogy mikor van szükség ezen cserére, és mi alapján kell voltaképp dönteni. Mint mindig, természetesen ilyenkor is több szempontot is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor.

Egyik fő szempont a profilmélység. Az EU-ban 4 milliméter a minimális téli gumiabroncs profilmélység, és ha ez alá csökken, érdemes új gumikat beszerezni. Az optimális biztonság és tapadás érdekében azonban több szakértő is ajánlja, hogy a téli gumiabroncsok profilmélysége legalább 4-5 milliméter legyen. Az alacsonyabb profilmélységű gumik veszélyeztethetik a vezetésbiztonságot a havas és jeges körülmények között, hiszen már nem úgy tapadnak, így akár a fékezési távolság is megnövekszik.

A másik fő tényező a hőmérséklet. Téli gumiabroncsokat általában 7°C fok alatt ajánlják, mivel azok kifejezetten hideg időjárási körülményekhez készültek. Amikor a hőmérséklet 7°C felett van és stabilan emelkedik, akkor ajánlott újra átállni a nyári gumikra. Fontos azonban figyelembe venni, hogy a tavaszi és őszi időszakokban a hőmérséklet ingadozhat, így érdemes figyelni az előrejelzéseket és a közúti viszonyokat.

A téli gumik cseréjére akkor is szükség van, ha sérülést szenvednek, vagy ha valamelyikük irreparábilisan meghibásodik. A károsodott gumiabroncsok veszélyt jelentenek a vezetésbiztonságra, így azonnal cserélni kell őket a balesetmegőrzés érdekében.

Végső soron a téli gumiabroncsok cseréjét a biztonság és a vezetési körülmények alapján kell meghatározni. A fent említett tényezők mindegyike szerepet játszik a döntésben, és fontos, hogy a téli vezetés során mindig optimális tapadással és stabilitással rendelkezzünk az utakon.

Olcsó vagy drága téli gumi?

A téli gumiabroncsok kiválasztásakor szinte mindegyik autótulajdonos szembesül az alábbi kérdéssel: olcsó vagy drága téli gumi? Mindkét opciónak megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt, és a döntés során több tényezőt is figyelembe kell venni.

Az olcsó téli gumi általában vonzó az ára miatt. Az alacsonyabb árszegmensben található gumiabroncsok kedvezőbbek a pénztárcánk számára és sok esetben jó választás lehet, ha mérsékelt téli vezetési igényekkel rendelkezünk. Az olcsóbb gumik rendszerint alapvető téli tapadást és biztonságot adhatnak, ami sok autós számára elegendő lehet.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy az olcsóbb téli gumik általában nem rendelkeznek a prémium márkák szintjén lévő tapadással és teljesítményével. Az alacsonyabb árú gumiabroncsok lehet, hogy kevésbé hatékonyan teljesítenek csúszós, havas vagy jeges utakon. Tehát, ha rendszeresen találkozunk ilyen körülményekkel, akkor lehet, hogy a prémium gumiabroncsok jobb befektetésnek bizonyulnak a hosszú távú biztonság és teljesítmény szempontjából.

A drágább téli gumiabroncsok általában magasabb minőségi szabványoknak felelnek meg, és fejlettebb technológiát alkalmaznak a hideg időjárási körülmények közötti optimális tapadás és biztonság érdekében. Ezek a gumiabroncsok jobb teljesítményt, hosszabb élettartamot és magasabb kopásállóságot nyújthatnak. Emellett sok prémium gumiabroncs gyártó extra funkciókat, például csökkentett zajszintet és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínál.

A végső döntés mindig attól függ, hogy milyen típusú autóval rendelkezünk, milyen vezetési körülményekkel találkozunk télen, és milyen pénzügyi keretek között mozgunk. A tapasztaltabb vezetők gyakran hajlandók befektetni a prémium gumiabroncsokba a maximális biztonság és teljesítmény érdekében, míg kevésbé tapasztalt vezetők, vagy kevésbé extrém téli körülmények között élők esetében az olcsóbb téli gumiabroncsok is megfelelőek lehetnek. A lényeg, hogy mindenki saját igényeinek és körülményeinek megfelelő gumiabroncsot válasszon télen.

Új vagy használt téli gumi? Melyik téli gumiabroncsot érdemes megvenni?

Az új vagy használt téli gumi vásárlásának döntése fontos lépés a téli vezetésbiztonság szempontjából. Mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai egyben, valamint a választást számos tényező befolyásolja.

Az új téli gumiabroncsok általában a legfrissebb technológiával és legjobb tapadással rendelkeznek a hideg időjárási körülmények között. Új gumik vásárlásakor garantálható, hogy a profilmélység teljes és az abroncsok teljesítménye optimális lesz. Az új gumiabroncsok hosszabb élettartammal rendelkeznek, ami hosszú távon költségkímélő lehet.

Ezzel együtt, az új téli gumiabroncsok általában magasabb áron vásárolhatók meg. Ezek a gumiabroncsok prémium, akár középkategóriás árkategóriába tartozhatnak, ami néha nagyobb pénzügyi terhelést jelenthet. Azonban a hosszú távú biztonság és a teljesítmény gyakran ellensúlyozza az árat.

A használt téli gumiabroncsok az olcsóbb lehetőségek közé tartoznak. Sokan választják őket, mert jelentős megtakarítást jelentenek a pénztárcánk számára. Azonban vásárláskor alaposan ellenőrizni kell az állapotukat és a profilmélységet. Ha egy használt gumiabroncs kopott vagy sérült, akkor hatékonyságukat veszíthetik, ezzel pedig veszélyt jelenthetnek a téli vezetés során.

A használt gumiabroncsok előnye, hogy könnyebben hozzáférhetőek és megfizethetőbbek lehetnek. Ideális választás lehet olyan autók esetében, amelyek csak időszakosan kerülnek ki a téli körülmények közé, és nincs szükség drága, prémium gumiabroncsokra.

Ahogyan azt már többször hangsúlyoztuk, a végső döntés mindig attól függ, hogy milyen típusú autóval rendelkezünk, milyen vezetési körülményekkel találkozunk télen, és mennyit vagyunk hajlandóak költeni a téli gumiabroncsokra. Az új gumik általában magasabb biztonságot és teljesítményt kínálnak hosszú távon, míg a használt gumiabroncsok rövid távú megoldást jelenthetnek a költségcsökkentés érdekében. A lényeg, hogy mindig ellenőrizzük az abroncsok állapotát és profilmélységét, függetlenül attól, hogy újak vagy használtak.

Téli gumi és nyári gumi közötti különbségek

A nyári és a téli gumi közötti különbségek alapvetően az időjárási és útviszonyoknak való alkalmazkodásban rejlenek. Mindkét típus célja a vezetésbiztonság és teljesítmény optimalizálása, de eltérő feladatokat látnak el, amelyekre az autók különböző évszakokban van szükségük.

A téli gumiabroncsok kifejezetten hideg, havas és jeges időjárási körülményekhez készülnek. A legfontosabb különbség az abroncsok gumiösszetételében található meg. A téli gumik olyan speciális keverékből készülnek, amelyek hidegebb hőmérsékleten is megfelelő tapadást és rugalmasságot biztosítanak. Emellett a téli gumi mintázata is különbözik: mélyebb barázdák és lamellák találhatóak rajtuk, amelyek segítik a havon és jégen való tapadást. Ezek az elemek a csúszás megelőzésére és a jobb irányíthatóságra szolgálnak.

A nyári gumiabroncsok más összetételűek és mintázatúak. Ezeket a gumikat melegebb időjárási körülményekre tervezték, és azokon a felületeken teljesítenek a legjobban, ahol nincs hó vagy jég. A nyári gumik összetétele olyan, hogy magasabb hőmérsékleten megfelelő tapadást és kopásállóságot biztosítson. A mintázatuk simább, kevésbé mély barázdákkal, ami segít a nagyobb sebességeken való jobb vezethetőségben és stabilitásban.

Fontos megérteni, hogy a téli gumikat nem csak havas téli körülmények között kell használni. Már alacsonyabb hőmérsékleteken is javasolt azok használata, mivel jobb tapadást és irányíthatóságot biztosítanak a hideg időjárás során. Ugyanakkor a nyári gumiabroncsoknak is megvan a helyük és szerepük: a melegebb hónapokban hatékonyabbak és gazdaságosabbak lehetnek.

Összességében a téli és a nyári gumiabroncsok közötti különbségek az időjárási körülményekhez és az utak állapotához való alkalmazkodásban rejlenek. A megfelelő típus kiválasztása az adott évszakhoz és vezetési körülményekhez rendkívül fontos a biztonságos és kényelmes vezetés érdekében.

Téli gumi vagy négyévszakos gumi?

A négyévszakos és a téli gumi közötti választás gyakran forrása az autótulajdonosok dilemmájának. Mindkét opció számos előnnyel és hátránnyal rendelkezik, azonban a megfelelő választást számos tényező befolyásolja.

A téli gumiabroncsokat specifikusan hideg időjárási körülményekre tervezték. Kiváló tapadást és irányíthatóságot nyújtanak hóval borított és jeges utakon. Azoknak, akik gyakran találkoznak ilyen körülményekkel, a téli gumik hatékony és biztonságos választás lehetnek. Azonban egyértelmű hátrányuk, hogy csak hideg időjárási körülmények között teljesítenek optimálisan, és a melegebb hónapokban nagyobb arányú kopásnak vannak kitéve.

A négyévszakos gumiabroncsok egyfajta köztes megoldást kínálnak. Ezek a gumik olyan keverékből készülnek, amelyek lehetővé teszik a használatot mind meleg és hideg időjárási körülmények között. Nyáron és télen is megfelelő tapadást és biztonságot nyújtanak. A négyévszakos gumik előnye, hogy nem szükséges szezonális cseréjük, így pénzügyi megtakarítást jelenthetnek. Ugyanakkor ezek a gumiabroncsok nem nyújtanak olyan kiemelkedő teljesítményt extrém időjárási körülmények között, mint a téli gumiabroncsok.

A választás végül mindig attól függ, hogy milyen típusú vezetést folytatunk, milyen körülményekkel találkozunk rendszeresen, és milyen a pénzügyi keretünk. Azoknak, akik élesen megkülönböztetik a nyári és téli időszakot és az extrém körülményekkel szembesülnek, a téli gumiabroncsok a legjobb választás. Akiknek azonban kevésbé szezonális az igényük, és fontos a költséghatékonyság, a négyévszakos gumiabroncsok jöhetnek számításba. Minden esetben fontos a gumik megfelelő karbantartása és az abroncsok állapotának rendszeres ellenőrzése a biztonságos vezetés érdekében.

Téli gumi súlyindex

A téli gumi súlyindexe egy kiemelten fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a megfelelő gumiabroncs kiválasztásakor. Ez az index azt mutatja meg, hogy az adott gumiabroncs milyen súlyt képes hordozni és milyen terhelést bír el. A súlyindex a gumiabroncs oldalfalán található, és egy numerikus értéket jelöl, például 91 vagy 105.

Annak érdekében, hogy a téli gumiabroncsok megfeleljenek az autód súlyához és terhelési igényeihez, fontos olyan gumiabroncsokat választani, amelyek súlyindexe meghaladja vagy legalább megfelel az autó súlyának. Ha a téli gumi súlyindexe alacsonyabb, mint amire szükséged van, az az abroncsok meghibásodásához, kopásához vagy akár balesetekhez vezethet. Például, egy abroncsnak, amelynek 91-es a súlyindexe, nagyobb teherbírása van, mint egy abroncsnak, amelynek 86-os az értéke. Fontos megjegyezni, hogy a súlyindex nem az abroncs minőségével, vagy teljesítményével van összefüggésben, hanem kizárólag a terhelhetőséggel.

Az autósoknak azt is figyelembe kell venniük, hogy a téli gumikra való váltáskor a gépkocsi terhelése változhat. Például, ha hosszú utazásokra vagy csomagok szállítására használod az autót a téli időszakban, akkor a terhelés növekedhet. Ennek fényében a megfelelő súlyindexű téli gumiabroncsok kiválasztása különösen fontos, hogy a gépkocsi biztonságosan és hatékonyan működjön.

Fontos megjegyezni, hogy a súlyindex mellett más tényezőket is figyelembe kell venni a téli gumiabroncsok kiválasztásakor, például a sebességi indexet és az autógyártó ajánlásait. A súlyindex azonban kiemelten fontos szempont, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha a téli gumiabroncsok megfelelő teljesítményét és biztonságát szeretnénk biztosítani a hideg hónapokban.

Téli gumi sebesség index

A téli gumi sebességindexe egy másik lényeges tényező a gumiabroncsok megfelelő kiválasztásában és a biztonságos vezetésben a súlyindex mellett. A sebességindex azt jelzi, hogy az abroncs mekkora sebességgel képes megbirkózni. A sebességindex a gumiabroncs oldalán található betűvel van jelölve és a betűknek megfelelően meghatározott maximális sebességgel rendelkeznek.

Fontos megérteni, hogy a téli gumiabroncsok sebességindexe azt mutatja meg, hogy az adott abroncs milyen sebességnél működik hatékonyan.

Az autógyártók a gépkocsijukhoz rendszerint olyan gumiabroncsokat ajánlanak, amelyeknek a sebességindexe megfelel az adott jármű sebességi és terhelési igényeinek. Például, egy abroncsnak, amelynek T sebességindexe van, alacsonyabb a maximális sebessége, mint egy abroncsnak, amelynek V vagy W sebességindexe van. Fontos megjegyezni, hogy a sebességindex értéke nem csak az abroncs teljesítményét és minőségét jelzi, hanem a biztonságot egyaránt.

A jármű sebességi korlátozásával összehasonlítva a gumiabroncs sebességindexe azt mutatja, hogy az adott abroncs mekkora sebességgel működhet a legbiztonságosabban. Ezért fontos a megfelelő sebességindexű gumiabroncs kiválasztása, amely megfelel a jármű gyártója által ajánlott sebességindexnek, vagy azt meghaladja.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a téli időjárási körülmények általában alacsonyabb sebességeket és óvatosabb vezetést követelnek meg. Emiatt sok autós olyan téli gumiabroncsokat választ, amelyeknek a sebességindexe az autójuk által képes sebesség felett van. Ezzel az extra biztonságot és a megnövelt tapadást érik el a hideg és csúszós utakon.

Az autótulajdonosoknak azonban ügyelniük kell arra, hogy ne válasszanak olyan gumiabroncsokat, amelyeknek a sebességindexe alacsonyabb, mint az autójuk gyárilag ajánlott. A sebességindex alatti gumiabroncsok használata veszélyes lehet, és komoly problémákat okozhat a vezetés során - főleg rosszabb útviszonyok között. Téli gumi vásárlása előtt vedd fel a kapcsolatot velünk, hogy megbizonyosodj arról, hogy a választott nyári gumiabroncs megfelel a járműved sebességi igényeinek és biztonságosan használható.

Téli gumi ápolása - Mikor és hogyan érdemes ápolni a téli gumiabroncsokat?

A téli gumi ápolása kulcsfontosságú a hosszú élettartam és a kiváló teljesítmény eléréséhez. Ahhoz, hogy a téli gumiabroncsok optimálisan működjenek, fontos rendszeresen ellenőrizni és karbantartani őket.

Az első és legfontosabb szempont a megfelelő légnyomás fenntartása. A téli gumik légnyomása gyakran csökken a hideg időjárás hatására, ami negatívan befolyásolhatja a tapadást és az üzemanyag-hatékonyságot. Rendszeresen ellenőrizd és szükség esetén állítsd be a megfelelő légnyomást az autó gyártójának ajánlásai szerint.

Az abroncsok futófelületének rendszeres ellenőrzése szintén fontos. Időközönként nézd meg kopásra és a sérülésre utaló jeleket. Ha a futófelület mélysége eléri vagy közelíti a minimális értéket (4 mm), akkor érdemes cserélni az abroncsokat, mivel a kopott futófelülettel a tapadás jelentősen csökkenhet.

A téli gumiabroncsokat is megfelelően tárold, akárcsak a nyárit. Ha a szezon véget ért, tisztítsd meg az abroncsokat, és helyezd őket sötét, hűvös helyre. Az ultraibolya sugárzástól való védelem is fontos, mivel az UV-sugárzás károsíthatja az abroncsok gumiösszetételét.

A téli gumikat érdemes szezonálisan cserélni, amikor az időjárási körülmények ezt indokolják. Ne hagyd, hogy a téli gumiabroncsokat meleg időjárásban használják hosszabb ideig, mivel ez gyorsabb kopást okozhat.

Végül, a gumiabroncsok rotálása is segíthet az egyenletes kopás elérésében és a futófelület élettartamának meghosszabbításában. A téli gumiabroncsok rendszeres rotálása lehetővé teszi, hogy minden abroncs az autó különböző területeit terhelje, így csökkentve a kopás egyenletlenségét.

Az ápolás és karbantartás kulcsfontosságú a téli gumiabroncsok hosszú élettartamához és kiváló teljesítményéhez, valamint a biztonságos téli vezetéshez. Ha megfelelően gondoskodsz róluk, a téli gumiabroncsok optimális tapadást és irányíthatóságot nyújtanak a hideg hónapokban, biztosítva, hogy biztonságosan és magabiztosan közlekedj a havas és jeges utakon.

Téli gumi tárolása - Hogyan érdemes tárolni a télii gumiabroncsokat?

A téli gumi megfelelő tárolása kulcsfontosságú a hosszú élettartamuk és hatékony teljesítményük érdekében. A helyes tárolás segít megőrizni a gumiabroncsok állapotát és csökkenti a kopást, így a hideg hónapokban is biztonságosan és hatékonyan használhatod őket.

Az első lépés a gumiabroncsok megfelelő tisztítása. Mielőtt tárolásra kerülnének, mossuk le őket meleg vízzel, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket és a sót, amelyek károsíthatják a gumi összetételét. Használjunk enyhe szappant, majd alaposan öblítsük le és hagyjuk megszáradni.

A következő lépés a megfelelő tárolási hely kiválasztása. A téli gumikat sötét, hűvös és száraz helyen érdemes tárolni, ahol nincs közvetlen napfény és a hőmérséklet ingadozása minimális. Az UV-sugárzás és a hő hatására a gumiabroncsok öregedhetnek és károsodhatnak. Emellett a túlzott hő vagy hideg is negatívan befolyásolhatja a gumiösszetételt.

A gumiabroncsokat érdemes függőleges helyzetben tárolni, hogy elkerüljük a deformációt és a súlypont változását. Ha több gumiabroncsot tárolsz, használj hozzájuk megfelelő támaszokat vagy tárolóállványt.

Fontos megjegyezni, hogy a gumiabroncsokat nem szabad házon kívül, az időjárásnak kitett helyen tárolni. A nedvesség, a napsugárzás és az extrém hőmérsékletek károsíthatják a gumiabroncsokat és csökkenthetik az élettartamukat.

Az ápolás során ne felejtsd el a gumiabroncsok légnyomását ellenőrizni. Ha hosszú ideig tárolod őket, az idő múlásával a légnyomás csökken. Az optimális légnyomás fenntartása segít megőrizni az abroncsok formáját és teljesítményét.

A téli gumi megfelelő tárolása hozzájárul a hosszú élettartamukhoz és a kiváló teljesítményükhöz a hideg időjárásban. Ha gondoskodsz róluk, akkor biztos lehetsz benne, hogy a következő téli szezonban is megbízhatóan szolgálnak majd, biztonságot nyújtva a havas és jeges utakon.

Téli gumi ellenőrzése utazás előtt - Amire mindenképp figyelned kell

Az utazás előtt elvégzett téli gumi ellenőrzése rendkívül fontos, hogy biztonságosan és problémamentesen teljesítsd a hideg hónapokban tervezett utazásaidat. A téli gumiabroncsok teljesítménye közvetlenül befolyásolja az autód tapadását, irányíthatóságát és fékezési képességét a havas, jeges és csúszós utakon.

Először is, ellenőrizd a gumiabroncsok futófelületét. Győződj meg róla, hogy a futófelület mélysége még mindig megfelelő, és nem érte el a minimális értéket, ami 4 mm. Az elégtelen futófelület mélysége csökkentheti a tapadást és növelheti a csúszás veszélyét, különösen nedves és jeges utakon. Ha a futófelület kopott vagy egyenetlen, fontos lehet a gumiabroncsok cseréje.

Másodszor, ellenőrizd a gumiabroncsok állapotát és a sérüléseket. Nézd meg, hogy nincs-e sérülés vagy bemélyedés az abroncs oldalán vagy futófelületén. A sérült vagy repedezett gumiabroncsok nemcsak veszélyesek lehetnek, de hatékonyságuk is jelentősen csökkenhet.

A harmadik lépés az optimális légnyomás ellenőrzése és beállítása. A téli gumiabroncsok légnyomása könnyen hajlamos csökkenni a hideg időjárás hatására. Az alacsony légnyomás befolyásolhatja a futóművet, a fékezést és az üzemanyag hatékonyságot. Győződj meg, hogy a gumiabroncsok légnyomása megfelel az autód gyártói ajánlásainak.

Ha bármilyen problémát észlelsz, fordulj egy szakemberhez, hogy elvégezze a szükséges javításokat és karbantartást.

Az utazás előtt végzett téli gumi ellenőrzés biztosítja, hogy a havas körülmények között is biztonságosan közlekedhess. Ne hagyd figyelmen kívül ezt a fontos lépést, és készülj fel az utazásra megfelelően karbantartott és ellenőrzött téli gumiabroncsokkal. Ezáltal növelheted a biztonságot és csökkentheted a téli közlekedés kockázatát.

Téli gumi pótkeréken - Amire érdemes figyelni

A téli gumi pótkeréken tartása egy olyan gyakorlat, amely segíthet megbirkózni a hideg hónapokban előforduló útviszonyokkal és váratlan helyzetekkel. Azonban fontos tudni, hogy ilyen esetben a téli gumi néhány speciális szempontot és elővigyázatosságot igényel.

Elsőnek győződj meg róla, hogy a pótkerék mérete és típusa megfelel az autódhoz. A pótkeréknek ugyanolyan méretűnek kell lennie, mint az autó többi négy abroncsának. Amennyiben az autódon már téli gumiabroncsok vannak felszerelve, az ideális esetben a pótkerék is téli gumiabroncs legyen. Az eltérő méretek vagy típusok használata befolyásolhatja az autó irányíthatóságát és teljesítményét.

Gyakran ellenőrizd a téli gumi pótkerék légnyomását. A hideg hónapok során a légnyomás hajlamos csökkenni, és a megfelelő nyomás fenntartása nélkül a gumiabroncs nem fog optimálisan működni. Ellenőrizd legalább havonta egyszer és győződj meg róla, hogy megfelel az autód gyártójának ajánlásainak.

Ne felejtsd el ellenőrizni a téli gumi pótkereket rendszeresen, hogy megbizonyosodj róla, nincs-e rajta sérülés vagy egyéb probléma. A pótkereked készen álljon arra az esetre, ha szükség van rá egy defekt vagy más probléma esetén.

Téli gumi guminyomás - Amire érdemes figyelni

A téli gumi nyomásának megfelelő beállítása kulcsfontosságú a vezetés biztonságának és hatékonyságának szempontjából. A hideg hónapokban az alacsonyabb hőmérséklet és a síkos utak miatt a megfelelő guminyomás elengedhetetlen ahhoz, hogy az autó tapadjon és irányítható maradjon.

A hideg hőmérséklet hatására a gumiabroncsok nyomása hajlamos csökkenni. Ennek oka, hogy a hideg levegő sűrűbb, és ennek eredményeként a gumiabroncsokban található levegő is úgymond összehúzódik. Ezért a téli hónapokban a gumiabroncsok alacsonyabb nyomásra vannak beállítva, mint a melegebb hónapokban.

Az optimális guminyomást általában az autó gyártója határozza meg, és ez az információ megtalálható az autód kézikönyvében vagy a tanksapka ajtaján lévő cimkén. A téli gumiabroncsok esetében a gyártók gyakran ajánlják, hogy a nyomás legyen valamivel magasabb, mint a nyári gumiabroncsok esetében, hogy kompenzálják a hideg idő hatását.

Az alacsony guminyomás számos problémát okozhat, például növelheti a fékezési távolságot, csökkentheti a tapadást és növelheti a kockázatot a defekt kialakulására. Emellett az alacsony guminyomás növelheti az üzemanyagfogyasztást, mivel az autó nehezebben gördül, így több energiát igényel a mozgásához.

Télen különösen fontos rendszeresen ellenőrizni a gumiabroncsok nyomását, és biztosítani, hogy megfeleljenek az autó gyártójának ajánlásainak. A hideg hónapokban a guminyomást havi rendszerességgel vagy az időjárás változásaitól függően gyakrabban is ajánlott ellenőrizni. Ezáltal biztosítható, hogy autód mindig optimális állapotban legyen, és biztonságosan közlekedhess a téli utakon.

Aktuális téli gumi kínálatunk

Pirelli SNOWCONTROL 3, 185/65R15 88T

Pirelli SNOWCONTROL 3, 185/65R15 88T

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SNOWCONTROL 3
Méret: 185/65 R15
Terhelési index: 88
Sebesség index: T
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
27 508 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
35 087 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER, 195/65R15 91T M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER, 195/65R15 91T M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER
Méret: 195/65 R15
Terhelési index: 91
Sebesség index: T
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
31 962 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 7 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
32 193 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER, 185/65R15 88T M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER, 185/65R15 88T M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER
Méret: 185/65 R15
Terhelési index: 88
Sebesség index: T
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
34 058 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 9 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
34 966 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/55R16 91T FR

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/55R16 91T FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 205/55 R16
Terhelési index: 91
Sebesség index: T
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
40 538 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
45 015 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 235/65R17 104H FR MO M+S 3PMSF

Pirelli SCORPION WINTER, 235/65R17 104H FR MO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 235/65 R17
Terhelési index: 104
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Peremvédős:
Homologizáció: MO
OE: MERCEDES
71 664 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/55R16 91H FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/55R16 91H FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 205/55 R16
Terhelési index: 91
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
44 171 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
41 799 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER, 205/55R16 91H FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER, 205/55R16 91H FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER
Méret: 205/55 R16
Terhelési index: 91
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
44 298 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
42 044 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CARRIER WINTER, 195/70R15 104R C M+S

Pirelli CARRIER WINTER, 195/70R15 104R C M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CARRIER WINTER
Méret: 195/70 R15
Terhelési index: 104
Sebesség index: R
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Kisteher
46 100 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
45 897 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 3 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/60R16 96H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/60R16 96H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 205/60 R16
Terhelési index: 96
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
46 290 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
51 782 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SNOWCONTROL 3, 195/60R16 89H FR * M+S 3PMSF

Pirelli SNOWCONTROL 3, 195/60R16 89H FR * M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SNOWCONTROL 3
Méret: 195/60 R16
Terhelési index: 89
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
Homologizáció: *
OE: BMW
48 205 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
48 525 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 2, 215/50R17 95V XL

Pirelli SOTTOZERO 2, 215/50R17 95V XL

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 2
Méret: 215/50 R17
Terhelési index: 95
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
49 784 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
49 533 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 225/45R17 91H FR KS

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 225/45R17 91H FR KS

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 225/45 R17
Terhelési index: 91
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Peremvédős:
Homologizáció: KS
53 334 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 7 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
61 135 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/40R18 92V XL FR KS

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/40R18 92V XL FR KS

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/40 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: KS
57 330 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
58 983 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 3 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/55R17 101V XL FR

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/55R17 101V XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/55 R17
Terhelési index: 101
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
57 965 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
66 325 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 215/65R16 102H XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 215/65R16 102H XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 215/65 R16
Terhelési index: 102
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
58 176 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
64 863 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 2, 255/35R19 96V XL FR MO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 2, 255/35R19 96V XL FR MO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 2
Méret: 255/35 R19
Terhelési index: 96
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: MO
OE: MERCEDES
107 878 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/50R17 93H XL 3PMSF M+S

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/50R17 93H XL 3PMSF M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 205/50 R17
Terhelési index: 93
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
59 622 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
66 216 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 225/55R17 101V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 225/55R17 101V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 225/55 R17
Terhelési index: 101
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
63 487 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
60 520 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 3 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 195/55R20 95H XL M+S

Pirelli SOTTOZERO 3, 195/55R20 95H XL M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 195/55 R20
Terhelési index: 95
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
61 053 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
61 823 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 225/40R18 92V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 225/40R18 92V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 225/40 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
62 047 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
61 272 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 215/55R17 98V XL FR

Pirelli SOTTOZERO 3, 215/55R17 98V XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 215/55 R17
Terhelési index: 98
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
62 323 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
64 719 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 3 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/55R17 97H FR * MO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/55R17 97H FR * MO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/55 R17
Terhelési index: 97
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
Homologizáció: * MO
OE: BMW-MERCEDES
63 539 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
63 778 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 195/55R20 95H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 195/55R20 95H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 195/55 R20
Terhelési index: 95
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
63 927 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
64 502 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/40R18 92V XL FR AO1 M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/40R18 92V XL FR AO1 M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/40 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: AO1
OE: AUDI
64 312 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 9 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
64 877 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 235/60R18 107H XL FR

Pirelli SCORPION WINTER, 235/60R18 107H XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 235/60 R18
Terhelési index: 107
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
64 739 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 6 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
71 010 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/50R17 98H XL FR MO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/50R17 98H XL FR MO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/50 R17
Terhelési index: 98
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: MO
OE: MERCEDES
64 827 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 9 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
65 416 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 5 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/50R17 98H XL FR AO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/50R17 98H XL FR AO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/50 R17
Terhelési index: 98
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: AO
OE: AUDI
64 893 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
65 478 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 215/65R17 103H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli SCORPION WINTER, 215/65R17 103H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 215/65 R17
Terhelési index: 103
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
69 977 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
65 370 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 6 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 215/55R17 98H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 215/55R17 98H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 215/55 R17
Terhelési index: 98
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
65 688 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 6 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
68 065 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/45R18 95V XL FR

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/45R18 95V XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/45 R18
Terhelési index: 95
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
66 447 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 5 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
67 679 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 6 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 235/65R17 108H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli SCORPION WINTER, 235/65R17 108H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 235/65 R17
Terhelési index: 108
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
71 596 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
66 687 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 205/40R17 84H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 205/40R17 84H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 205/40 R17
Terhelési index: 84
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
66 823 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
67 948 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/45R17 88V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/45R17 88V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 205/45 R17
Terhelési index: 88
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
67 015 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
66 846 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 235/55R17 99H M+S

Pirelli SOTTOZERO 3, 235/55R17 99H M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 235/55 R17
Terhelési index: 99
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
67 525 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
77 436 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 2, 225/45R18 95V XL R-F FR * M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 2, 225/45R18 95V XL R-F FR * M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 2
Méret: 225/45 R18
Terhelési index: 95
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Defekttűrő:
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: *
OE: BMW
80 968 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 2, 225/50R17 94H R-F FR * M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 2, 225/50R17 94H R-F FR * M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 2
Méret: 225/50 R17
Terhelési index: 94
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Defekttűrő:
Peremvédős:
Homologizáció: *
OE: BMW
70 168 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
67 787 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 225/65R17 102T M+S

Pirelli SCORPION WINTER, 225/65R17 102T M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 225/65 R17
Terhelési index: 102
Sebesség index: T
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
68 641 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
87 984 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 205/60R17 93H FR * M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 205/60R17 93H FR * M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 205/60 R17
Terhelési index: 93
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
Homologizáció: *
OE: BMW
68 961 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
72 824 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 215/65R17 99H MO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 215/65R17 99H MO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 215/65 R17
Terhelési index: 99
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Homologizáció: MO
OE: MERCEDES
69 695 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 7 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
69 386 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/45R17 91H R-F FR * M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/45R17 91H R-F FR * M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/45 R17
Terhelési index: 91
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Defekttűrő:
Peremvédős:
Homologizáció: *
OE: BMW
69 796 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
71 645 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/45R18 91H FR MO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/45R18 91H FR MO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/45 R18
Terhelési index: 91
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
Homologizáció: MO
OE: MERCEDES
71 560 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
69 800 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 215/55R17 94H S-I M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 215/55R17 94H S-I M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 215/55 R17
Terhelési index: 94
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Önjavító:
71 916 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
70 225 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/40R18 86V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 205/40R18 86V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 205/40 R18
Terhelési index: 86
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
70 772 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
70 365 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 245/40R18 97V XL FR AO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 245/40R18 97V XL FR AO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 245/40 R18
Terhelési index: 97
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: AO
OE: AUDI
70 485 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
72 824 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 215/60R17 100V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli SCORPION WINTER, 215/60R17 100V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 215/60 R17
Terhelési index: 100
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
70 977 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
80 340 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 7 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 215/60R17 100V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 215/60R17 100V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 215/60 R17
Terhelési index: 100
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
70 986 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
72 872 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SNOWCONTROL 3, 195/55R17 92H XL FR * M+S 3PMSF

Pirelli SNOWCONTROL 3, 195/55R17 92H XL FR * M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SNOWCONTROL 3
Méret: 195/55 R17
Terhelési index: 92
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: *
OE: BMW
71 147 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
71 441 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 215/65R17 99H S-I FR M+S 3PMSF

Pirelli SCORPION WINTER, 215/65R17 99H S-I FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 215/65 R17
Terhelési index: 99
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Önjavító:
Peremvédős:
73 966 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
71 379 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 235/65R17 104H FR AO M+S 3PMSF

Pirelli SCORPION WINTER, 235/65R17 104H FR AO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 235/65 R17
Terhelési index: 104
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Peremvédős:
Homologizáció: AO
OE: AUDI
71 633 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
71 805 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 6 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/45R18 95H XL FR MO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/45R18 95H XL FR MO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/45 R18
Terhelési index: 95
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: MO
OE: MERCEDES
71 880 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
81 353 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 3 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 235/45R17 97V XL M+S

Pirelli SOTTOZERO 3, 235/45R17 97V XL M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 235/45 R17
Terhelési index: 97
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
75 783 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
72 105 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 235/55R17 99H FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 235/55R17 99H FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 235/55 R17
Terhelési index: 99
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
72 796 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
72 570 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 215/50R18 92V FR

Pirelli SOTTOZERO 3, 215/50R18 92V FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 215/50 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
76 273 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
72 824 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/40R18 92V XL R-F * M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/40R18 92V XL R-F * M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/40 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Defekttűrő:
Extra teherbírás (XL):
Homologizáció: *
OE: BMW
73 265 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
72 824 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 9 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO WINTER 2, 215/40R17 87V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO WINTER 2, 215/40R17 87V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO WINTER 2
Méret: 215/40 R17
Terhelési index: 87
Sebesség index: V
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
73 395 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
74 019 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 225/65R17 106H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli SCORPION WINTER, 225/65R17 106H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 225/65 R17
Terhelési index: 106
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
79 645 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
73 419 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 215/55R18 95H M+S

Pirelli SOTTOZERO 3, 215/55R18 95H M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 215/55 R18
Terhelési index: 95
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
74 667 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
81 310 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 3 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CARRIER WINTER, 215/75R16 116R C M+S

Pirelli CARRIER WINTER, 215/75R16 116R C M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CARRIER WINTER
Méret: 215/75 R16
Terhelési index: 116
Sebesség index: R
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Kisteher
76 676 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
75 374 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SOTTOZERO 3, 225/60R17 99H FR AO M+S 3PMSF

Pirelli SOTTOZERO 3, 225/60R17 99H FR AO M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SOTTOZERO 3
Méret: 225/60 R17
Terhelési index: 99
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Személy
Peremvédős:
Homologizáció: AO
OE: AUDI
80 774 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
75 432 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION WINTER, 235/60R17 106H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli SCORPION WINTER, 235/60R17 106H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION WINTER
Méret: 235/60 R17
Terhelési index: 106
Sebesség index: H
Abroncs típus: Téli
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
80 608 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
75 562 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...

Téli gumi az Autógumi Plázáról: válassza a biztonságos autózást!

Hatalmas téli gumiabroncs kínálat

Webáruházunk teljes felhozatala több mint 10000 termékből áll, amelyek között több ezer téli autógumi is megtalálható. Mivel tudjuk, hogy a téli gumi vásárlás jelentős kiadást jelent, ezért webshopunkban elérhető árú abroncsok, középkategóriás, ár-érték arányban is kiemelkedő, valamint prémium gumik is helyet kaptak. Ön is megtalálhatja köztük azt a típust, amely műszaki és anyagi szempontból is tökéletes.

A téli gumi szett kiválasztható személyautóra, terepjáróra vagy kisteherautóra is. A leggyakoribb méretek mellett ritkább változatok is megvásárolhatók webáruházunkból. Részletes szűrőnket használva kiválaszthat akár defekttűrő, elektromos autókra gyártott, zajcsökkentett vagy akár önjavító abroncsokat is. Téli gumi raktárról az Autógumi Pláza webáruházban: válasszon minket és nem fog csalódni!

Téli autógumi márkákban verhetetlenek vagyunk

Webshopunkban több mint 25 gyártó termékei közül szemezgethet. A legminőségibb márkák - Pirelli, Vredestein, Continental - mellett felső középkategóriás, és kedvező áron elérhető termékek is megtalálhatók oldalunkon. A Magyarországon népszerű Hankook, Firestone, Dunlop, Goodyear és Bridgestone márkák mellett kevésbé ismert, de feltörekvő gyártókat is forgalmazunk. Téli gumi felnivel is kapható: ismerje meg teljes kínálatunkat!

Villámgyors téli gumi kiszállítás

Ha az Autógumi Plázát választja, akkor akár már másnap felszerelheti az abroncsokat: raktáron lévő termékeinket ugyanis 1 munkanapon belül ki is szállítjuk. Amennyiben a megrendelt téli gumi nem elérhető azonnali raktárkészletünkön, igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt beszerezni azt.

Miért ne választaná a kényelmes rendelést a kanapéról, ha ilyen gyorsan kézhez kapja a gumiszettet? Oldalunkon a nap 24 órájában böngészhet, és ha megvan a tökéletes téli vagy nyári gumiabroncs, akkor adja le máris rendelését!

Téli gumi vásárlás szakértő segítséggel

Az Autógumi Pláza nemcsak egy webáruház: csapatunkkal teljeskörű szolgáltatást nyújtunk tanácsadással együtt. A rendelések beérkezése után telefonon kapcsolatba lépünk vásárlóinkkal, hogy meggyőződjünk, minden rendben volt-e a megrendeléssel.

Ügyfeleink gyakran fordulnak hozzánk segítségért, hiszen nem mindenki van tisztában azzal, hogy pontosan milyen gumi való az autójára. Ilyenkor egy rövid telefonhívás vagy e-mail váltás alapján a gépkocsi típusának és az egyedi igényeknek megfelelő gumiabroncsra teszünk javaslatot vásárlóinknak. Nálunk igazi szakértők dolgoznak a webáruházban, akik A-tól Z-ig értenek termékeink specifikációihoz. Keressen minket bátran, ha elakadt a vásárlásban!

Akciók a webshopban

Akciók menüpontunk alatt szezonálisan és márkánként is kifoghat remek akciókat, sőt! Garanciális kedvezményeket is biztosítunk bizonyos termékeink megvásárlása esetén.

Téli gumiabroncs kisokos

Nagyon fontos, hogy autóján mindig megfelelő állapotú gumiabroncs legyen, amely nyári és téli gumi esetén is az elsőszámú szabály.

Nemcsak akkor van szükség új téli gumira, ha annak profil mélysége a törvény által előírt 1,6mm alá csökken (téli gumik esetében a 3mm-nél kisebb profil mélység már nem ajánlott, hiszen nem fejt ki megfelelő tapadást.). Fokozott figyelmet kell fordítani a gumiabroncsok korára is. Téli gumik esetében az 7-8 éves abroncsoknál már erősen ajánlott újakat beszerezni. Mivel a téli gumiabroncsok keveréke lágyabb, így hajlamosabbak a gyorsabb elöregedésre. Ezekben az esetekben balesetveszélyesek is lehetnek.

Fontos figyelembe venni, hogy a tesztek szerint (legyen szó akár nyári gumiról, vagy téligumiról) az olcsóbb, ebből kifolyólag gyengébb teljesítményre képes abroncsok esetében akár 18-25 méter fékút különbség is lehet (80-100km/h sebességről történő megállásnál) azok rovására.

Gondoljon bele, hogy akár 1-2 méterrel előbbi megállás életeket menthet, de legyen szó egy kisebb koccanásról, és már többszörösét fizetheti ki, mint amennyit a silány minőségű gumiabroncsok árán megspórolt!

Európa számos országában (Ausztria, Szlovénia, Románia stb.) kötelező a téli gumi használata a törvény által előírt időszakokban. Vannak országok, ahol még a minimális profil mélységet is meghatározzák, és egy ellenőrzés során súlyosabb büntetést is vonhat maga után a szezonális gumiabroncs hiánya.

Mikor érkezett el a téli gumi csere ideje?

A téli gumi csere esedékességének több árulkodó jele is van, amelyekre odafigyelve időben cselekedhetünk:

  • Ha a profilmélység 3-4 mm alá kopik
  • Defekt vagy egyéb sérülés esetén
  • Ha szabad szemmel is láthatók az öregedés jelei, pl. oldalfali repedések
  • Amennyiben szálhibás a téli gumi (dudor az oldalfalon)
  • Rendellenes abroncskopásnál, pl. az egyik fele gyorsabban kopik a másiknál
  • Ha rossz típusú vagy méretű autógumi került fel a járműre

Téli gumi tárolás helyesen

Egy téli gumi hosszú élettartama nagymértékben függ a megfelelő tárolástól. Erre két lehetőségünk van: az egyik, ha szervizre bízzuk a feladatot, a másik az otthon történő elhelyezés. Amennyiben ez utóbbi mellett döntünk, fontos tudni, hogyan raktározzuk el szakszerűen abroncsainkat:

A téli gumi leszerelésekor jelöljük meg a kerék pozícióját

Amikor lekerül a téli gumi autónkról, mindenképp jelöljük meg egy krétával a kerék helyzetét az abroncs belső oldalán vagy annak futófelületén. Amennyiben szimmetrikus mintázatú abroncsokat használunk, úgy felniről leszerelt állapotban történő tárolás esetén jelezni kell a forgásirányt is.

Tisztítsuk meg alaposan az autógumikat

Sose tároljuk az abroncsokat koszosan! A téli gumi elrakása előtt feltétlenül mossuk le róla a sómaradványokat és a többi piszkot, majd szárítsuk meg. Így elkerülhetjük, hogy a maró hatású szennyeződések idő előtt kárt tegyenek az autógumiban. A maximalisták a raktározási időszakra lekezelhetik abroncsaikat felületkezelő- és ápoló szerekkel is.

Tároljuk a gumikat a helyes pozícióban

Ami a tárolási pozíciót illeti, két változatot különböztetünk meg: a kerékre szerelt és a felniről leszerelt autógumikat. Előbbinél egymásra fektetve vagy felfüggesztve, nem pedig állítva kell elhelyezni az abroncsokat. Ha fektetjük őket, maximum 4 db téli gumi lehet egymáson.

A felniről leszerelt autógumiknál épp ellenkezőleg járjunk el, vagyis egymás mellé felsorakoztatva tároljuk. Függesztésük és egymásra fektetésük nem ajánlott, mert növeli az abroncsok deformálódásának lehetőségét, például beesik az oldalfal perem.

Figyeljünk az ideális tárolási körülményekre is

Az optimális tárolási pozíció mellett – ha mellőzzük a tartóállványt - nem mindegy az sem, hogy milyen körülmények között tároljuk téli gumi szettünket. Lehetőség szerint helyezzük el őket egy erre alkalmas abroncszsákban – így egyszerre biztosíthatunk védelmet a kosz ellen valamint levegőzést az autógumik számára. Ezen felül arra is figyeljünk, hogy száraz, páramentes és napfénytől védett helyen raktározzuk abroncsainkat. Legyen hűvös a helyiségben (15-25 fok közötti hőmérséklet ideális), és ne érintkezzenek hővel, kemikáliákkal és magas UV sugarú mesterséges fénytől.

A guminyomás kérdése

A téli gumi nyomását hosszabb idejű tárolás esetén ajánlott csökkenteni. Amíg ugyanis a gépjárművön használatkor folyamatos terhelésnek van kitéve, egy állandó rugalmas állapotban van. Mikor viszont huzamosabb ideig elraktározzuk felfújva, idővel veszít ezen elasztikusságából. Ha viszont engedünk a nyomásból, az abroncsokat egy terheletlen állapotba helyezzük. Így elkerülhetjük, hogy azok felkeményedjenek, esetleg révüléseket tapasztaljunk rajtuk.

Hogyan válasszunk téligumit?

Napjainkban óriási az abroncskínálattal találkozhatunk a piacon, így mindenki megtalálhatja a tökéletes autógumikat. A választás előtt azonban érdemes átgondolni néhány szempontot, hogy biztosan elégedettek legyünk döntésünkkel:

Ne csak a hóban teljesítsen jól a téli gumi

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre kisebb az esélye Magyarországon, hogy a téli időszakban decembertől egészen februárig folyamatosan havazzon. Sokkal nagyobb eséllyel lesznek majd olyan napok, amikor esős, ónos esős egy jeges időben kell közlekednünk gépjárművünkkel. Ezért téli gumi vásárlás során – hazai időjárási viszonyok között – elegendő hangsúlyt fektetni arra, hogy hogyan teljesítenek az abroncsok vizes aszfalton.

Mindkét tengelyre egyforma abroncsot szereljünk fel

Biztonság szempontjából már az is hatalmas felelőtlenség, hogy a hideg hónapokban nyári abroncsokkal közlekedünk. Ha azonban a főtengelyen téli gumi, a másikon pedig nyári található, még az előző helyzetnél is nagyobb veszélynek tesszük ki magunkat és embertársainkat. Miután a két típusú abroncs teljesen különbözik féktávolságban, tapadásban és összetételben, így pillanatok alatt elveszíthetjük az irányítást a jármű felett.

Mindig az évszaknak megfelelő típust válasszunk

Talán mondani sem kell, hogy sose felejtsük el a szezonális gumicserét (ez alól kivételt képez, ha négyévszakos abroncsokat használunk). Szerencsére manapság egyre több autótulajdonos figyel arra, hogy fagyos időben a hozzá illő téli gumi szettet használják. Hazánkban ugyan nem büntethető és nem kötelező, ha valaki a jeges aszfalton nyári abroncsokkal közlekedik - mindenki biztonsága érdekében mégis kötelességünk az időjárási és útviszonyokhoz passzoló autógumikkal felszerelni járművünket!

Legyünk tisztában a saját elvárásainkkal

Téli gumi vásárláskor az egyik legfontosabb tényező az abroncs nedves úton való tapadási jellemzője kell, hogy legyen. Ez nem jelenti azonban azt, hogy ez lehet az egyetlen szempont, amit figyelembe vehető. Egyesek a kedvező árat részesítik előnyben, míg mások – például egy négyévszakos gumival - inkább a kényelmet. Ne essünk azonban abba a hibába, hogy téli gumi minőségét feláldozzuk a gazdaságosság oltárán. Egy nemkívánatos baleset javíttatása utóbb ugyanis sokkal többe fog kerülni.

Forduljon szakemberhez a kiválasztásban: kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, és igyekszünk a legmegfelelőbb téli gumiabroncsokat ajánlani Önnek. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

© Web:
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.