Kosár

Általános SZerződési Feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Az alábbi dokumentum a Mez&Mol Kft. által üzemeltetett internetes áruházban, az autogumiplaza.hu webáruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Kérjük, rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el!

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Amennyiben igénybe veszi az oldal szolgáltatásait és cégünk internetes oldalán (www.autogumiplaza.hu) rendelést küld el, ezzel egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti, és elfogadja az, Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban: ÁSZF) amely Ön és a Mez&Mol Kft. között, mint egyezség létrejött.

Cégünk fenntartja a jogot, hogy előzetes egyezség és értesítés nélkül módosítsa az ÁSZF-et a jogszabályi kereteken belül, és az oldalt használó felelőssége, hogy minden esetben ellenőrizze az adott, aktuálisan érvényes ÁSZF-et. A vonatkozó rendelet teljes egészében / 45/2014 (II.26.) Korm.rend/ ide kattintva tekinthető meg.

A Mez&Mol Kft. fenntartja a jogot egyedi, kiemelt akciók megjelenítésére, mely kiterjed az akciós áraktól (melyek esetében lehetséges az ingyenes házhozszállítástól való eltérés) a kapcsolt termékeken keresztül a különböző ajándékokig!

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

1./ Üzemeltetői adatok ismertetése
2./ Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
3./ A kínált termékek kategória besorolása
4./ Rendelési információk ismertetése
5./ A megrendelés feldolgozásával kapcsolatos információk
6./ Rendelés lépéseinek bemutatása
7./ A megrendelt termék/házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
8./ Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
9./ Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
10./ Felhívás a csomag átvételével kapcsolatosan
11./ Jótállás, garanciális információk
12./ Az elállási jog ismertetése
13./ Az elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztatás
14./ Adatkezelési információk.

1./ Üzemeltetői adatok:

Cégnév: Mez&Mol Kft.
Székhely: 3531 Miskolc, Nagyváthy J. u. 36.
Telephely, nyitvatartás: 3533 Miskolc, Mexikóvölgy u. 2. (Mexico Office). H-P: 8-16; Szo-V: Zárva
Adószám: 14695805-2-05 ; HU14695805
Cégjegyzékszám: Cg:05-09-017330
Kibocsátó cégbíróság: Miskolci Törvényszék Cégbírósága
Szerződés nyelve: magyar
Elektronikus elérhetőség: rendeles@autogumiplaza.hu
Telefonos elérhetőség: +36-30-959-0201

2./ Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása:

A megjelenített termékek on-line, házhoz szállítással (utánvétes vagy előzetes banki átutalással) ill. telephelyünkön személyes átvétellel rendelhetők meg. Személyes átvétel feltételei: Előre egyeztetett időpontban történő átvétel. Fizetés készpénzzel, (személyes átvétel esetén bankkártyával telephelyünkön) esetleg előre történő banki utalással. Az előzetes banki átutalás esetén cégünk díjbekérőt, esetleg számlát állít ki a megadott számlázási adatok alapján, majd a megadott e-mail címre kiküldi azt. A számla fizetési határideje 8 nap a kiállítástól számítva. Az áru átvételének a feltétele – akár házhozszállítás, akár telephelyünkön történő átvétel esetén - a vételár cégünk számláján történő jóváírása.

3./ A kínált termékek kategória besorolása:

Kategória besorolások felsorolása: gumiabroncsok, autógumik, egyéb kapcsolódó termékek (könnyűfém felnik, acél tárcsák, kerékcsavarok, kerék őrök, szelepek)

A termékek adatlapján feltüntetett ár a termék bruttó ajánlati ára, mely a terméknek a Gyártók illetve Forgalmazók általános listaárból internetes vásárlási kedvezménnyel csökkentett bruttó ára. A bruttó ár 27% ÁFA-t tartalmaz. Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes, és csak akkor válik végleges árrá, ha a megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi és a rendelést jóváhagyja, majd a Mez&Mol Kft. a megrendelt termékek elérhetőségét, szállíthatóságát visszaigazolja. Kérjük vegye figyelembe, hogy a megrendelést követő rendszerünk által automatikusan kiküldött "Megrendelés értesítő" nem a rendelés visszaigazolása. Az értesítő azt igazolja, hogy a rendszerünkben a megrendelés létrejött. A megrendelés értesítő nem minősül eladói elfogadásnak, az csak a kollégáink személyes visszajelzését követően jön létre.

A termék és a szállítási szolgáltatás végleges ára az az ár, amely a jóváhagyáskor a termék megnevezése mellett, majd a rendelésről küldött visszajelző e-mailben is szerepel. A megrendelés elküldését követően telefonon egyeztetünk megrendelőinkkel! A végleges ár csak a felek közös egyetértésével módosítható.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Esetenkénti gumiabroncs-hiányra való tekintettel előfordulhat, hogy a megrendelt abroncsokat csak külföldről lehet beszerezni, így az aktuális euró árfolyam függvényében illetve az alternatív beszerzési forrásoktól függően az eladási árak változhatnak. Amennyiben az Ön számára ez nem elfogadható, úgy a megrendelését minden kötelezettség nélkül töröljük. Ennek az eljárása a következő: Megrendelővel történt egyeztetést követően a megrendelést töröljük, a Megrendelő kérésére a megadott e-mail címre a megrendelés törléséről tájékoztatót küldünk.

Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes szállítási és fizetési kondíciók vonatkoznak.

Amennyiben egy megrendelt termék nem elérhető vagy nem tudunk rá szállítási határidőt adni, úgy Megrendelőinknek e-mail-en alternatív termékajánlatot küldünk. Az alternatív termék ajánlat a kiküldéstől számított 24 órán keresztül vagy a készletek erejéig érvényes. Megrendelőnk erre a levélre válaszolva tudja jelezni esetleges alternatív termék választását, mely esetén megrendelését ennek megfelelően módosítjuk. Abban az esetben, ha a Megrendelő 24 órán belül nem válaszol a megküldött alternatív termékajánlatunkra, úgy az eredeti megrendelését minden kötelezettség nélkül töröljük!

Azon gumiabroncsok, melyek gyártási ideje 3 évnél régebbi, a gumiabroncs megnevezésének végén szerepel a "DOT" jelzés. Ezeket a termékeket általában olcsóbban kínáljuk webáruházunkban a friss gyártású (DOT jelölés nélküli) abroncsokhoz képest, de előfordul, hogy csak 1-2db-os készlet érhető el belőlük. Kérjük egyeztessen Ügyfélszolgálatunkkal ezen termékek elérhető mennyiségéről.

4./ Rendelési információk ismertetése:

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, (ebben az esetben az adatbekérő űrlap kitöltésével tudja leadni rendelését), amennyiben szeretné legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

5./ A megrendelés feldolgozásával kapcsolatos információk:

A rendelést telefonon vagy e-mailen keresztül visszaigazoljuk. Cégünk fenntartja a jogot, hogy ellenőrizze a regisztrált adatok helyességét.
A megrendelés feldolgozása munkanapokon történik 8-16 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.

Cégünk a megrendelés telefonos visszaigazolásával egyidőben közli a megrendelés teljesítésének határidejét is. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 2-5 munkanapon belül.

Az oldalunkon található termékek csupán termékkatalógus részét képezik, és kínálatából nem áll minden termék azonnali raktárkészleten. Ha a megrendelőt nem tudjuk raktárkészletről kiszolgálni, akkor az egyeztetés folyamán tájékoztatjuk a termék várható elérhetőségéről. Cégünket több hazai-, külföldi importőr és nagykereskedés szolgálja ki abroncsokkal, ami 2-10 munkanapon belül általában elérhető, erről a megrendelőt e-mailben vagy telefonon értesítjük 1-2 munkanapon belül és tájékoztatjuk, hogy mikori szállítást tudunk vállalni. Megrendelés esetén szállítunk a vásárlónak az egyeztetett időponton belül. Ez a szezonális termékek esetében (téligumi-nyárigumi) eltérő lehet. Kérjük Megrendelőinket, hogy amennyiben a korábban jelzett kapcsolatfelvétel nem történne meg a korábban jelzett 1-2 munkanapon belül, abban az esetben haladéktalanul vegyék fel Ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.

Kínálatunkban szereplő termékeknél 3 különböző pillanatnyi szállíthatóság megjelöléssel találkozhat, melyek tájékoztató jellegűek:

1.    Belföldi raktárkészlet. Ez esetben az adott pillanatban a választott termékből van elérhető készlet a megadott áron, melynek várható szállítási ideje 2-4 munkanap.

2.    Külföldi raktárkészlet. Ez esetben az adott pillanatban a választott termékből van elérhető készlet külföldi beszállítóinknál (melynek ára általában eltér a „Belföldi raktárkészlet”-en lévő termékek árától). Ezeknek a termékeknek a szállítási határideje hosszabb (köszönhetően a külföldi beszerzésnek), általánosságban 4-7 munkanap.

3.    A szállítási határidőről érdeklődjön munkatársunknál. Ezen termékek jelen pillanatban sem belföldi, sem külföldi közvetlen beszállítóinknál nem érhetőek el, éppen ezért megrendelést követően (vagy azt megelőzően), kérjük érdeklődjön kollégáinknál a termék várható szállítási idejéről. Ezen esetekben az Ügyfél kérésére próbálunk más beszerzési alternatívát keresni.

Elképzelhető, hogy egy adott termék esetén az előzőekben felsorolt 3 megjelölés közül kettővel is találkozik, ez függ a termék elérhetőségétől.

A 2013 évi. V. törvény (Ptk) 6:63.§.(1) bekezdése értelmében a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. A Ptk. 6:69.§.(1) bekezdése értelmében a szerződés akkor jön létre, amikor az elfogadó jognyilatkozat hatályossá válik.

A Ptk.6:84.§.(2) bekezdése értelmében az elektronikus utat biztosító fél (Mez&Mol Kft.) köteles a másik fél szerződési nyilatkozatának megérkezését elektronikus úton késedelem nélkül adott napon belül a munkaidő végéig, ezt követően a következő munkanapon visszaigazolni. A másik fél (megrendelő) mentesül az ajánlati kötöttség alól és a szerződés teljesítésére nem kötelezhető, ha a visszaigazolás a másik félhez a fent írt időpontokon belül nem érkezik meg.

A Webáruház a megrendelést törölheti (visszautasíthatja), ha a fogyasztó megrendelését a fenti határidőn belül nem igazolta vissza.

Webáruházunkban beszállító partnereinktől származó információk alapján automatikusan töltődnek be az árak és a pillanatnyi készlet információk. A külső forrásokból származó hibák miatti helytelen adatokért (készletek és árak), valamint az esetlegesen előforduló mintázatbeli eltérésekért (az áruházban megjelenített gumiabroncsokhoz rendelt mintázati kép) felelősséget nem tudunk vállalni!

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendelések feldolgozása során, a folyamatosan és pillanatról pillanatra változó készlet elérhetőségek miatt a megrendelt termékek szállíthatósága változhat!

6./ Rendelés lépéseinek bemutatása:

A webáruházban csak 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy és jogi személy vásárolhat és adhat le megrendelést. A rendelés elküldését követő - az 5.) pontban körülirt elektronikusan megküldött visszaigazolással- a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint adásvételi szerződés jön létre a Mez&Mol Kft. és a rendelést leadó természetes- vagy jogi személy (továbbiakban: megrendelő) között, és a megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi, és a vételárat az átvételkor kiegyenlíti.

A megrendelő a rendelés leadásánál fogadja el a vásárlási feltételeket valamint az adatvédelmi és adattovábbítási nyilatkozatot.

Az adásvételi szerződés a Mez&Mol Kft. mint eladó, és a megrendelő, mint vevő között jön létre. A Mez&Mol Kft. csak az internetes oldalain, a cég logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes katalóguson keresztül leadott rendelésekért felel.

A rendelés elfogadásához a megrendelő azon adatai szükségesek, amelyeket a weblap megrendelő ürlap odalain talál. A hiányosan, hamisan vagy pontatlanul megadott adatokat nem fogadjuk el, és a rendelést elutasítjuk. Amennyiben a regisztrált adatok nem felelnek meg a valóságnak, vagy ütköznek az ÁSZF valamely pontjával, a rendelést indokolás nélkül töröljük.

Felhívjuk a figyelmét a telefonszám és az e-mail cím pontos megadására, ezek hiányában meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel, és a megrendelés elfogadása, valamint teljesítése. Tájékoztatjuk, hogy az e-mail-ben történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége. Az e-mail-ben történő visszaigazolás munkanapokon általában 1 órán belül megtörténik.

7./ A megrendelt termék/házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése:

A megrendelt termékeket Magyarországon belül a Magyar Posta (Magyar Posta Zrt. 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.) szolgáltatásával juttatjuk el a megrendelőhöz.

A futárszolgálattal házhozszállított gumiabroncsok árát, illetve az esetleges szállítási költségeket utánvétes fizetéssel a futárnál lehet rendezni.

Igény szerint lehetőség van átutalásos fizetésre is. Ezt az igényét a megrendeléskor jelezze. A termék kiszállítása a vételár cégünk számláján történő jóváírását követő 3 munkanapon belül történik

Utánvétes fizetés választása esetén megrendelésenként bruttó 1500Ft utánvét kezelési költség fizetendő. Amennyiben szeretné ezt a költséget megspórolni, kérjük válassza az előre történő banki átutalás fizetési módot, mly díjtalan.

A számla (mely egyben garancia levél is) e-mail-ben kerül kiküldésre a megrendeléskor Ön által megadott e-mail címre. Kérjük a csomagot kézbesítéskor, a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Minden megrendelés előtt győződjön meg gépkocsija, vagy a megrendelni kívánt gumiabroncs pontos méretéről! Az ebből eredő téves megrendelésekért felelősséget nem vállalunk.

A futárszolgálat nem időben történő szállítása miatt a felelősséget a Ptk.6:148.§.(1) bekezdésben írtak szerint vállalja a Mez&Mol Kft.

8./ Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása:

A megrendelt csomagok kézbesítése a megrendelés visszaigazolásakor egyeztetett munkanapokon történik 8-18 óra közötti időszakban. A futárszolgálat a megrendelésen szállítási címként megadott címre teljesít. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg.

9./ Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése:

Házhoz szállítást, kizárólag Magyarország területén vállalunk.

Gumiabroncsok: bruttó 1890Ft/db, bruttó 300.000Ft feletti vásárlás esetén INGYENES (mennyiségtől függetlenül), azaz a szállítási költséget cégünk átvállalja.

Felni: keréktárcsa vásárlása esetén a szállítási díj bruttó 2000Ft/db.

10./ Felhívás a csomag átvételével kapcsolatosan:

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak. Nem fizetés miatt át nem vett, visszaküldött csomagok újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

11./ Jótállás, garanciális információk:

A megrendelőhöz postázott árú minőségi vizsgán esik át, mind a gyártó részéről, mind a cégünk részéről. Ha mégis megtörténik, hogy valamelyik termékünk hibás, a törvényben szabályozott keretek között kellékszavatossági igény vagy termékszavatossági igény illetőleg a garancia érvényesíthető.(2013 évi V. törvénnyel kihirdetett Polgári Törvénykönyv és a 45/2014.(II.26.) Kormányrendelet előírásai szerint.)

Cégünk az eladott termékekre a gyártók által adott garanciát tudja vállalni. A garanciális idő jelen ÁSZF-ben ill. az adott árucikken van feltüntetve, illetve a mellékelt garanciális okmányokon szerepel. A jótállási idő kezdete a számla kiállításának dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is.

Kellékszavatosság:

Megrendelőként a Polgári Törvénykönyv (2013 évi V. törvény) szabályai szerint az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

- Kérhet kijavítást vagy kicserélést kivéve, ha ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Mez&Mol Kft. számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette,úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére megfelelő szakemberrel kijavíttathatja- végső esetben- a szerződéstől elállhat.
- Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségeit azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
- Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul de nem később, mint a hiba felfedezéséről számított kettő hónapon belül közölni. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait nem érvényesítheti. Használt dolog esetében ez a határidő a hiba felfedezésétől számított egy hónap, az elévülési határidő egy év.
- Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti a kellékszavatossági igényét.
- A teljesítéstől számított hat hónapon beül a kellékszavatossági igénye érvényesítésnek a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket tőlünk vásárolta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban Önnek kell bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság:

- Ön választása szerint vagy a fent körülírt kellékszavatossági jogát vagy termék szavatossági igényét érvényesítheti.
- Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
- A termék akkor hibás,ha az nem felel meg a forgalomba hozatalkor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
- Termékszavatossági igényét Ön a gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszíti.
- Termékszavatossági igényét kizárólag a gyártóval vagy a forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítani.
- A gyártó ( forgalmazó) kizárólag akkor mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta,illetve forgalmazta, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája a jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából eredt. A gyártónak ( forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítani.
- Felhívjuk a figyelmet, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre,egymással párhuzamosan nem lehet érvényesíteni!Termékszavatossági igénye eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve a kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Az autogumiplaza.hu szakemberei, kollégái, minden tekintetben a Vásárlóink érdekeit tartják szem előtt, és ennek megfelelően igyekszünk kiszolgálni Önöket! Ennek megfelelően 3 évnél (azaz nem friss gyártású autógumit) idősebb gumiabroncsot, csak az a Vásárlóinkkal külön egyeztetve, egyedi kedvezményt kínálva értékesítünk. Megrendelések esetén a 3 éven belüli gyártású abroncsok esetén reklamációt nem áll módunkban elfogadni az abroncs DOT számára való hivatkozás végett a Fontos információk az abroncs gyártási idejéről, azaz a DOT számról cikkünkben leírtak alapján!

Jótállás: /Garancia/

- Hibás teljesítés esetén a gyártó által adott a 11.) pont második bekezdésében írtak szerint vállalunk garanciát a termékre, illetve a lentebb részletesen felsoroltak alapján.
- Felhívjuk a figyelmet, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre egymással párhuzamosan nem lehet érvényesíteni. Önt,mint megrendelőt a jótállásból fakadó jogok megilletik a kellék szavatossági illetve termék szavatossági jogosultságtól függetlenül is.

Személy, kisteher és teherabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre, valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Garancia érvényesítése csak a vásárlást igazoló számla felmutatásával ill. annak cégünk iroda@autogumiplaza.hu e-mail címére tőrténő megküldésével kezdeményezhető. Ezt követően felvesszük a kapcsolatot az ügyféllel a további ügyintézés egyszerű és problémamentes lebonyolítása érdekében.

Szélsőséges út és használati körülmények esetében cégünk fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

Nem vállalunk garanciát az alábbi okok miatti meghibásodásokért:

1. Helytelen tárolásból, szállításból eredő hibák, a garanciavállaló erre történő előírásainak figyelmen kívül hagyása miatt.
2. Szerelési és üzemeltetési hibák, (különösen az alkalmatlan járművön történő használat, helytelen fel- vagy leszerelés, vezetési hibák, stb.) a garanciavállaló erre történő előírásainak figyelmen kívül hagyása miatt.
3. A szabványok valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti szerelési vagy üzemeltetési hibákra.
4. Nem a rendeltetésnek megfelelő használat miatti hibákra (különösen az alacsony légnyomáson történő üzemeltetés, túlterhelés, túlzott kipörgetés, normál traktorabroncs földmunkagépen történő használata stb.) a garanciavállaló erre történő előírásainak figyelmen kívül hagyása miatt.
5. A jármű vagy tartozékainak hibája által okozott hibákra pl.: hullámos kopás. A jármű vagy tartozékainak hibája (helytelen beállítás, stb.) és egyéb külső behatás, (baleset, rongálás, tűz hatás, stb.) miatti meghibásodások.
6. Baleset, rongálás vagy egyéb külső behatás okozta hibák pl.: átszakadás külső sérülés miatt, „legyalogolt” abroncs, egyéb külső mechanikai sérülés.
7. Az abroncs túlterhelése miatti hibákra pl.: peremrobbanás, nyomatéktörés.
8. Javított abroncsra, függetlenül attól, hogy ki, mikor és mekkora felületen végezte a javítást.
9. Gyors kopásra versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.

Csak szakember (gumiszerviz) javíthat abroncsot!

Az abroncsgyártó nem vállal felelősséget a javítás megvalósíthatóságával és annak minőségével kapcsolatban!

A javított abroncsokra, azok viselkedésére és futásteljesítményére már nem vonatkozik a gyártó garanciája!

A Cégünk a magyar törvényi előírásoknak megfelelően az általa forgalmazott termékekre garanciát vállal az alább felsorolt garanciális feltételek szerint:

A garancia időtartama:

1. - Michelin, BFGoodrich, Kleber, Kormoran, Tigar, Nokian – Az abroncs „teljes”lefutásáig, azaz amíg a futó felület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint)

2. - Goodyear , Dunlop, - 5 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint )

3. - Fulda, Sava, Debica – 2 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint.

4. - Bridgestone, Firestone, Dayton - 2 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva, de nem hosszabb, mint 5 év a gyártás idejétől, az abroncs falán feltüntetett DOT szám alapján. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradványbordamélységet (TWI – kopásjelző szerint )

5. - Continental, Semperit, Barum, Uniroyal, Matador - 3 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva, de nem hosszabb mint 6 év a gyártás idejétől, az abroncs falán feltüntetett DOT szám alapján. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet ( TWI – kopásjelző szerint)

6. - Hankook - 4 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint)

7. - Pirelli, Ceat - A Pirelli személy, 4x4 és kisteher abroncsokra a – termékeink oldalfalán látható DOT-számból egyértelműen leolvasható – gyártástól számított 4 év, teherabroncsok esetén 3 év garanciát biztosítunk. A garancia kiterjed az anyagminőségre, illetve gyártási hibára visszavezethető problémákra. Alaki hibára (pl. vibrációk, elhúzás, zajos futás, kiegyensúlyozhatatlanság) való hivatkozást az abroncs 80%-os állapotáig tudjuk elfogadni. A már korábban javított abroncsokat nem áll módunkban garanciában elfogadni. A garanciális igény esetén kérjük, - lehetőleg elektronikus formában - küldjék el részünkre az értelemszerűen és pontosan kitöltött garanciabejelentő formanyomtatványt! A garanciára bejelentett abroncso(ka)t műszaki szakértő kollégánk a helyszínen személyesen vizsgálja be, jegyzőkönyvezi, majd elbírálja.

8. - Vredestein, Apollo - 4 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint)

9. - Yokohama , GT Radial – A garancia időtartama a gyártást követően 4 év az alábbi feltételek szerint. A gyártás időpontja heti pontossággal egyértelműen meghatározható az abroncs oldalára gyárilag felírt adatok (DOT szám) alapján. A radiál abroncsokra a garancia időtartama az abroncs végfelhasználó által történő átvételének napjától számított 6 hónap, amely időn belül történo igényérvényesítés esetén az Eladó a gyártási-vagy anyaghibás abroncs teljes ellenértékét megtéríti a Vevő részére. Amennyiben az abroncs végfelhasználó által történő átvételének napjától számított 6 hónap már eltelt, akkor az Eladó, az abroncs anyag vagy gyártási hibája esetén az Eladó az abroncs maradó profilmélységére tekintettel kiszámítja az elhasználtság fokát és a maradék értékkel arányos ellenértéket a Vevő részére megtéríti. Ebben az esetben az abroncs szerkezetének vagy anyagának gyártási hibáját a Vevőnek, illetve a végfelhasználónak kell bizonyítania.

10. - Könnyűfém felnik – a vásárlástól számított 1 éves jótállás, melyhez az eredeti számla megőrzése szükséges.

11. - Acél tárcsák – a vásárlástól számított 1 éves jótállás, melyhez az eredeti számla megőrzése szükséges.

A Cégünk, mint Eladó helytállási kötelezettségének feltétele, hogy a Vevő a hiba észrevételét követően haladéktalanul jelezze a meghibásodást és a hibás abroncsot az Eladó rendelkezésére bocsássa.

Panaszkezelés:

Cégünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a vásárlóinkat szerződésszerűen, gyorsan, pontosan és szakszerűen szolgálja ki.

Panasz esetén rendelkezésre állunk a 3531 Miskolc Nagyváthy János út 36. szám alatti telepünkön hétfőtől péntekig 8-16 óráig.
E-mail címünkön: iroda@autogumiplaza.hu

Ha a panaszt a vevő teljes megelégedésére nem tudjuk rendezni, akkor a vevő a BAZ Megyei Békéltető Testület 3525 Miskolc Vologda utca 3. 1.emelet / postázási cím: 3501 Miskolc Pf.376/ alatti békéltető testülethez fordulhat. Telefonos elérhetőség:+36/46/ 501-091.

További elérhetőségek:

e-mail: bekeltetes@bokik.hu
honlap: www.bekeltetes.borsodmegye.hu.

A vevő lakóhelye szerinti békéltető testületek elérhetősége: www.fogyasztovedelme.kormany.hu

Cégünk az Európai Parlament és Tanács 524/2013/EU rendelete 104. cikk (2) bekezdése szerinti online vitarendezési platformot nem használ.

12./ Az elállási jog ismertetése:

A megrendelt termékek kézhez vételétől számított 14 naptári napon belül vásárlóinknak joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól, és a megrendelt terméket visszaküldeni. Ebben az esetben a cégünk köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását 14 napon belül, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is./45/2014.(II.26.) Korm. rendelet/

Cégünk kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik,valamint a vevőt terheli az a szállítási költség, ami abból ered,hogy a cég által választott és a szállítást ténylegesen végző szállítónál drágább tarifával dolgozó szállítót választ.

13./ Az elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztatás:

Amennyiben élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott tértivevényes küldeményként adja fel ! A megrendelt terméket személyesen, postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza cégünk címére.

Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a 45/2014.(II.26.) Kormányrendelet előírásai szerint kell viselni. Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesítjük csomagfeladási szándékáról. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat a Vásárló viseli.

Csomagnak cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék megsérült, vagy hiányos volt).

A termék visszaérkezését követő 14 napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. Egyeztetés alapján, postai úton történő visszafizetés is lehetséges. ( 45/2014.(II.26.) Kormányrendelet.)

14./ Adatkezelési információk:

Személyes adatot Cégünk kizárólag a rendelések és azok teljesítése – szerződés teljesítése jogalapján - az ahhoz kapcsolódó jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében- adatkezelő jogos érdeke jogalapján - kezeli. Az adatkezelés minden szakaszában megfelel az információs önrendelkezési jogról szóló 2011 évi CXII törvényben ( Infotv) és az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete ( 2016/679.számú Rendelet, továbbiakban: GDPR) adatkezelési céljának. Az adatok felvétele és kezelése eleget tesz a tisztesség, az adattakarékosság és célhoz kötöttség elvének. Cégünk csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen.

Cégünk biztosítja a GDPR szerinti érinteti jogokat.

Személyes adat Cégünk által csak akkor kezelhető, ha a vevő a megrendelésének leadásakor ehhez kifejezetten írásban hozzájárul.

Jogszabály által kötelezően előírt személyes adatok megadása és annak felhasználási engedélyezése nélkül a megrendelést felvenni nem tudjuk tekintettel arra, hogy Cégünknek a jogszabályban rögzített eljárási és bizonylatolási kötelezettségnek eleget kell tenni.

A webáruház használata során a cégünk a részére rendelkezésre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki harmadik fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a szerződés teljesítése érdekében szükséges (Pl.: Futárszolgálat a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célból. (IP cím, látogatás időtartalma, stb.)

Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Cégünk a megrendelés teljesítéséhez használja fel.

Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben (2000 évi C. törvény) meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a cégünk bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását kérheti írásban az iroda@autogumiplaza.hu e-mailcímen.

A személyes adatok Cégünk általi kezeléséről a honlapunkon megtekinthető adatkezelési tájékoztatót nyújtunk megrendelőin részére.

Cégük adatvedelmi nyilatkozata ide kattintva tekinthető meg!

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a 2013 évi V. törvény, a Polgári Törvénykönyv, a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rend. és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. és a GDPR rendelkezései az irányadók.

© Web:
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.