Kosár

Négyévszakos gumi

Négyévszakos gumi - Minden, amit a négyévszakos gumiabroncsról tudod kell

A négyévszakos gumi hatékonyan ötvözi a téli gumik és a nyári gumiabroncsok tulajdonságait, de csak az autósok egy bizonyos rétegének jelenthet jó megoldást. Akik elsődlegesen városban használják autójukat, óvatosan vezetnek és évente 10.000 km-nél nem autóznak többet, azok számára jó választás a négyévszakos gumi. Az Autógumi Pláza virtuális polcain Ön száz meg száz prémium-, közép-, valamint gazdaságos kategóriájú 4 évszakos gumiabroncs közül válogathat, hogy biztosan megtalálja az igényeihez leginkább passzoló darabokat: tekintse meg kínálatunkat és rendeljen még ma!

A négyévszakos gumi olyan abroncs, mely kifejezetten arra van tervezve, hogy egész évben használható legyen. Ezek az abroncsok egyfajta kompromisszumot kínálnak a különböző időjárási körülmények közötti vezetés során, és azzal a céllal kerülnek kifejlesztésre, hogy ne kelljen az évszakok közötti cserét folyamatosan végrehajtani.

Általában olyan mintázat található, amely egész évben megfelelő tapadást biztosít a változó útviszonyok mellett. Ezek az abroncsok a nyári és téli gumiabroncsok közötti, aranyközépúton helyezkednek el. A futófelület mintázata és az abroncs összetétele lehetővé teszi, hogy meleg és hideg időjárási körülmények között is hatékonyan működjenek.

A négyévszakos gumi fő előnye a kényelem és a költségmegtakarítás. Mivel nem szükséges évszakonként cserélni őket, időt és pénzt takaríthatunk meg. Azonban fontos tudni, hogy ezek az abroncsok általában nem nyújtanak olyan kiemelkedő teljesítményt télen, mint az arra dedikált téli gumiabroncsok, vagy nyáron, a nyári abroncsok. 

Ezek a gumiabroncsok megfelelőek lehetnek azok számára, akik kiegyensúlyozottabb időjárási viszonyokkal rendelkező területeken élnek, és szeretnék elkerülni a szezonális abroncsok cseréjét. Azonban mindig fontos alaposan mérlegelni az adott terület körülményeit és az egyéni vezetési szokásokat, mielőtt a megfelelő gumiabroncsokat választjuk.

Mi a négyévszakos gumi?

A négyévszakos gumiabroncsok olyan innovatív gumik, melyeket kifejezetten arra terveztek, hogy a különböző időjárási körülményekhez alkalmazkodjanak egész évben. A négyévszakos gumi különleges futófelület-mintázattal és összetétellel rendelkezik, amely lehetővé teszi számukra, hogy megfeleljen a változó időjárási feltételeknek. 

Egyértelműen az előnyei közé tartozik az egyszerűség és a költségmegtakarítás. Mivel nincs szükség szezonális cserére, az autósok időt és pénzt takaríthatnak meg. Fontos tudni, hogy ezek az abroncsok általában nem nyújtanak olyan kiváló teljesítményt a hidegebb időjárás alkalmával, mint a dedikált téli gumik, vagy a nyári forróságban, mint a nyári gumiabroncsok

A négyévszakos gumi azok számára lesz megfelelő választás, akik olyan területeken élnek, ahol mérsékelt időjárási körülmények vannak, illetve szeretnének pénzt és időt megtakarítani a szezonális cserék alkalmával. Akik városban használják és 10 ezer kilométernél nem utaznak többet, azok számára is tökéletes választás lesz, hiszen 2-3 évig elfelejthetik a gumi cserét.

Melyik a legjobb négyévszakos gumi márka?

A négyévszakos gumi tekintetében számos elismert márka kínál kiváló minőségű termékeket, így nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a legjobb. Az egyes márkák és típusok közötti különbségek függenek az autó típusától, az időjárási körülményektől és a vezetési preferenciáktól. 

Prémium kategóriás négyévszakos gumiabroncs márkák:

Pirelli négyévszakos gumi

 • A Pirelli neve a minőség és a teljesítmény szinonimája. A Cinturato All-Season négyévszakos gumiabroncsaival kiemelkedő tapadást és vezetési kényelmet kínál.

Michelin négyévszakos gumi

 • A Michelin CrossClimate gumiabroncsai a kiváló minőség és a hosszú élettartam jegyében készültek. A Michelin egyik legismertebb és legmegbízhatóbb típusa.

Goodyear négyévszakos gumi

 • A Goodyear Vector 4Seasons abroncsai széles körben elismertek a kiváló teljesítményük és a nedves és száraz tapadásuk miatt.

Bridgestone négyévszakos gumi

 • A Bridgestone Weather Control négyévszakos gumi az autósok kényelmére és a biztonságos vezetésre tervezték.

Continental négyévszakos gumi

 • A Continental AllSeasonContact magas minőséget és kiváló tapadást nyújtanak a változó időjárási körülmények között.

Kedvező ár, jó ár/érték arányú négyévszakos gumiabroncs márkák:

Barum négyévszakos gumi

Matador négyévszakos gumi

 • A Matador gumijai szintén kedvező áron kaphatók, és jó tapadást nyújtanak.

General négyévszakos gumi

Sportiva négyévszakos gumi

Az igazi "legjobb" négyévszakos gumi márkája attól függ, hogy milyen körülmények között használod az autód, és milyen elvárásaid vannak a vezetési élménnyel kapcsolatban. Mindenképpen érdemes az adott típusok és márkák teljesítményét és tulajdonságait összehasonlítani a saját igényeidhez és az éghajlati körülményeidhez mérve. 

Autógumi választásánál mindig javasolt konzultálni egy szakemberrel vagy olvasni az aktuális tesztek és vásárlói véleményeket, hogy megbizonyosodj a választott abroncsok minőségéről és teljesítményéről. Kérdés esetén vedd fel velünk, az autogumiplaza.hu munkatársaival a kapcsolatot.

Négyévszakos gumi választás - Hogyan és mi alapján válassz négyévszakos gumit?

A megfelelő négyévszakos gumi kiválasztása kulcsfontosságú. Akárcsak a nyár, vagy téli gumiknál, úgy itt is nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni, hogy a legmegfelelőbb gumit választhassuk ki.

Elsőként meg kell vizsgálnunk, hogy milyen típusú járművet vezetünk. A személyautókhoz és kisebb városi autókhoz más típusú négyévszakos abroncsok szükségesek, mint a SUV-khoz vagy terepjárókhoz. Az autó típusa befolyásolja a gumiabroncsok méretét és teljesítményigényét.

A második lépés az, hogy milyen időjárási körülményekre számítunk. Nagyon szélsőséges télen és nyáron az időjárás, vagy inkább mérsékelt? Városban, vagy leginkább országúton vezetünk? Többet vezetünk, mint 10 ezer kilométer egy évben?

Végül, ne felejtsük el, hogy a négyévszakos gumiabroncsokat rendszeresen ellenőriznünk kell és karban kell tartani – akárcsak az összes többit, legyen szó nyáriról vagy téliről. Az optimális guminyomás fenntartása, a kopás figyelése mind hozzájárulnak a gumiabroncsok hatékony működéséhez és hosszabb élettartamához.

Ha bizonytalan vagy a négyévszakos gumi választásában, érdemes szakértő tanácsot kérni. Minden esetben fordulj szakértőhöz, mint az augotumiplaza.hu, hiszen szakértő munkatársaink segítenek a legmegfelelőbb abroncsok kiválasztásában az autódhoz és igényeidhez igazodva. 

Ne feledd, az alapos előkészületek és a megfelelő négyévszakos gumi kiválasztása biztosítja, hogy a meleg és hideg időjárási körülmények között is biztonságban és kényelmesen közlekedhessünk az utakon.

Hol érdemes négyévszakos gumit vásárolni?

A megfelelő négyévszakos gumi kiválasztása során fontos szempont, hogy hol vásárold meg őket. A négyévszakos gumiabroncsok beszerzése körül több lehetőség is adódik, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei, hátrányai és korlátjai.

Az egyik opció a gumiabroncs-szaküzletek. Ezek a helyek általában széles választékot kínálnak négyévszakos gumiabroncsokból, és a szakértők segítenek a megfelelő modell kiválasztásában. Ezek a szervizek gyakran vállalnak gumiabroncs-cserét és egyéb szolgáltatásokat egyaránt, ami kényelmes lehet a vásárlók számára.

Az online vásárlás egy meglehetősen népszerű lehetőség. Az interneten keresztül könnyedén böngészheted és összehasonlíthatod a különböző márkákat és típusokat, valamint elolvashatod más felhasználók véleményeit egyaránt. Az online vásárlás előnye, hogy gyakran szélesebb választék érhető el, és ár-érték arányban is találhatsz jó ajánlatokat. Azonban érdemes figyelni a megbízható webáruházak kiválasztására, amelyek minőségi termékeket és megbízható szállítást kínálnak, akárcsak az autogumiplaza.hu.

A nagyobb áruházakat, szupermarketeket is érdemes megfontolni. Néhány ilyen helyszín esetenként széles választékot kínál a négyévszakos gumiabroncsokból, és gyakran kedvezőbb árakon. Ez különösen akkor lehet vonzó, ha ár-érzékeny vagy, és nem keresel speciális, vagy magas teljesítményű gumiabroncsokat.

Amikor négyévszakos gumit vásárolsz, ne csak az árat nézd, hanem a minőséget, hiszen az a legfontosabb. A minőségi négyévszakos gumi mindig hosszabb élettartamot, jobb tapadást és biztonságot nyújt. Ne feledd el, hogy a gumiabroncsok rendszeres karbantartást és ellenőrzést igényelnek, hogy biztosítsák a megfelelő teljesítményt és élettartamot.

Végül, a vásárlás helye attól is függ, hogy milyen típusú gumiabroncsokra van szükséged, a gépjárműved típusától és a vezetési körülményektől. Az előzetes kutatás és a körültekintő választás segít abban, hogy a hideg időjárás során is biztonságosan és hatékonyan közlekedj.

Összességében, amikor négyévszakos gumit vásárolsz, érdemes a szolgáltatásokat is figyelembe venni. Fontos, hogy megbízható helyről vásárolj, és olyan gumiabroncsokat válassz, amelyek megfelelnek az autód típusának, a vezetési igényeidnek és a helyi időjárási körülményeknek. A megfelelő négyévszakos gumi segítséget nyújt a biztonságos és kényelmes vezetéshez a melegebb és hidegebb hónapokban egyaránt.

Ajánlott és akciós négyévszakos gumik

Az aktuális négyévszakos gumiabroncs készlet és akciós lehetőségek nyomon követése fontos része annak, hogy az egész évben felkészüljünk a biztonságos vezetésre. A piacon számos különböző márkájú és típusú négyévszakos gumi található meg, és az ajánlatok is folyamatosan változnak. Az autógumiplaza.hu/akciók/promóciók aloldala kiváló forrás az aktuális ajánlatok és akciók szemmel tartására, hiszen mindig felkerülnek az igazán jó kedvezmények.

Az egyik vonzó, aktuális ajánlatunk jelenleg a Vredestein Garancia + programja, amely kiváló lehetőséget kínál a vásárlóknak. Amennyiben négy darab Vredestein személyi vagy SUV gumit vásárolsz, igényelhetsz hozzá egy további +12 hónap garanciát. Ez kiegészíti az alapgaranciát, és hozzájárul az abroncsok hosszabb élettartamához és megbízhatóságához. Ezáltal a Vredestein Garancia + egy értékes és biztonságot nyújtó lehetőség a négyévszakos gumi vásárlásánál.

Másik kihagyhatatlan lehetőség a Pirelli Tyre Life EXTRA Garancia, amely szintén nagyobb biztonságot és nyugalmat kínál a vásárlóknak. Ennek keretében a Pirelli gumiabroncsokhoz szerezhetünk be extra garanciát, amely a gumiabroncsok élettartamát és megbízhatóságát hivatott növelni. Eredményeként a vásárlók hosszabb ideig élvezhetik a Pirelli négyévszakos gumiabroncsainak előnyeit, és biztosak lehetnek abban, hogy a gumik hosszú távon is kiválóan teljesítenek.

Az ajánlatok megfontolása különösen érdemes lehet, ha autógumi vásárlása előtt állunk éppen. Az egész éves időjárás sokszor kihívásokat rejt magában az autósok számára és a minőségi gumiabroncsok létfontosságúak a biztonságos közlekedéshez. Az aktuális ajánlatok és akciók figyelemmel kísérése az autógumiplaza.hu/akciók/promóciók aloldalán segíthet, hogy kiváló minőségű négyévszakos gumiabroncsokhoz jussunk megfizethető áron, és garantálják az autónk teljesítményét és stabilitását az év minden időszakában.

Négyévszakos gumi mintázatok

A négyévszakos gumi különböző mintázatokkal rendelkezik, amely meghatározza a tapadást és a vezetési tulajdonságokat különböző útviszonyok között. A négyévszakos abroncsok a téli- és nyári gumira jellemző kialakítást rejtik magukban. Egyedi mintázatuk lehetővé teszi a biztonságos közlekedést. A megfelelő mintázat kiválasztása fontos azonban szerepet játszik az autó stabilitásában, fékezési teljesítményében és irányíthatóságában.

Az egyik leggyakoribb négyévszakos gumi mintázat a szimmetrikus mintázat. Ez egyenletesen oszlik el a gumiabroncson és kiváló teljesítményt nyújt száraz és nedves útfelületeken egyaránt. A szimmetrikus gumik általában csendesek és kényelmesek, valamint jó irányíthatóságot biztosítanak.

A másik gyakori négyévszakos gumi mintázat az aszimmetrikus minta. Ezt különböző mintarészeket kombinál a gumiabroncson, amelyek különböző tulajdonságokat biztosítanak. Az aszimmetrikus mintázatú gumik általában kiváló tapadást nyújtanak száraz útfelületeken, és hatékonyan elvezetik a vizet nedves útfelületekről, ezáltal javítva a vízelvezetést és csökkentve az aquaplaning kockázatát.

A harmadik jellemző négyévszakos gumi mintázat az úgynevezett direktional mintázat, vagy más néven "V" alakú mintázat. Ez a középső részen egy, vagy több középvonalból és a peremeken oldalirányú barázdákból áll. Ez hatékony szerepet játszik a vízelvezetésben és jó tapadást biztosít nedves útfelületeken. Emellett a direktional mintázat szintén kiváló irányíthatóságot és stabilitást is nyújt.

Természetesen léteznek még más speciális négyévszakos gumi mintázatok egyaránt. Amikor négyévszakos gumit választasz, fontos figyelembe venni az útviszonyokat és vezetési igényeidet. Magyarán, ha városban közlekedsz, nem léped át a sebességkorlátokat, tartózkodsz a dinamikus és egyben sportos vezetési stílustól, kerülöd az extrém útviszonyokat és éves szinten nem vezetsz többet 10 ezer kilométernél, akkor a négyévszakos gumi remek választás lesz számodra.

Négyévszakos gumi méretek - Milyen méretekben elérhetőek téli gumiabroncsok?

A négyévszakos gumi számos különböző méretben érhető el az autogumiplaza.hu kínálatában, hogy megfeleljenek az autók különböző típusainak és méreteinek. A megfelelő méret kiválasztása kiemelten fontos a biztonságos vezetés érdekében.

A négyévszakos gumi mérete általában három fő paramétert tartalmaz: a szélességet, a profiltartományt és a felni átmérőjét. Például egy tipikus méretjelölés 205/55 R16, ahol a 205 a gumiabroncs szélességét milliméterben jelzi, az 55 az profiltartományt százalékban mutatja, és a 16 a felni átmérőjét jelöli.

A négyévszakos gumi széles választékban elérhető a legkisebbtől a legnagyobb méretekig, hogy kielégítsék az autósok sokféle igényeit. Kisebb járművekhez általában kisebb méretek szükségesek, míg nagyobb személyautók, SUV-ok és terepjárók nagyobb méretű gumiabroncsokat igényelhetnek.

Fontos megjegyezni, hogy az autó gyártója által előírt és a javasolt méretek különbözőek lehetnek. Érdemes betartani a gyártó ajánlásait és előírásait a megfelelő teljesítmény és biztonság érdekében. Ezenkívül a gumiabroncs méreteinek megváltoztatása hatással lehet az autó teljesítményére, üzemanyagfogyasztására és kormányozhatóságára.

Ha bizonytalan vagy a megfelelő méret kiválasztásában, javasolt szakértővel vagy gumiabroncs-szakemberrel konzultálni, akik segítenek megtalálni a megfelelő méretet az autódhoz, illetve kérdezheted az autogumiplaza.hu munkatársait is, ha elbizonytalanodnál. Ne felejtsd el rendszeresen ellenőrizni a gumiabroncsok állapotát és a megfelelő nyomás fenntartását az optimális teljesítmény érdekében.

Négyévszakos gumi méretek személyautóra

A személyautókhoz használt négyévszakos gumi számos elterjedt és használt méret létezik, amelyek különböző autótípusok és igények széles skáláját fedik le. 

Íme a legelterjedtebb négyévszakos gumi méretek:

 • 185/65 R15: Ez egy gyakran használt méret kisebb és közepes méretű személyautókhoz. Jellemzően jó választás a városi gépjárművekhez és gazdaságosabb autókhoz. Ez a méret biztosítja a kényelmes vezetést és a jó üzemanyag-hatékonyságot.
 • 205/55 R16: Ez egy másik népszerű méret, amelyet széles körben használnak középkategóriás autókban és kompakt autókban. Kiváló választás az általános használatra, jó tapadást és irányíthatóságot biztosít.
 • 225/45 R17: Ez a méret szélesebb gumiabroncsot jelent, amelyet gyakran sportosabb és prémium autókhoz használnak. Ez a méret kiválóan alkalmas a jobb stabilitás és a kanyarokban történő kiváló teljesítmény elérésére.
 • 245/40 R18: Ez egy nagyobb méret, amelyet sportos autókhoz és luxusautókhoz használnak. Még nagyobb tapadást és stabilitást biztosít magasabb sebességeken és kanyarokban, ami kiváló teljesítményt ad a sofőröknek.

Az elterjedt méretek közül kiválasztott gumiabroncs attól függ, hogy milyen autót vezetsz és milyen vezetési preferenciáid vannak. Az autógyártók mindig előírják az ajánlott méretet az adott autótípushoz, amely a legjobb teljesítményt és biztonságot nyújtja.

Minden méretnek megvan a maga előnye és alkalmazási területe. Például, a kisebb méretek általában jobb üzemanyag-hatékonyságot kínálnak, míg a nagyobb méretek kiváló tapadást és stabilitást biztosítanak magasabb sebességeken és sportosabb vezetési stílus esetén.

Négyévszakos gumi méretek SUV-re

Az SUV-okhoz használt négyévszakos gumiabroncsoknál is számos elterjedt méret létezik, amelyek a különböző SUV típusok és igények széles skáláját fedik le. 

Íme a legelterjedtebb négyévszakos gumi méretek SUV-ok esetében:

 • 235/60 R18: Ez egy gyakran használt méret közepes méretű és nagyobb SUV-okhoz. A nagyobb méretű gumiabroncsok javítják a jármű stabilitását és tapadását, különösen rosszabb útviszonyok között. 
 • 255/55 R19: Ez egy másik népszerű méret, amelyet szintén a közepes és nagyobb méretű SUV-okhoz használnak. A szélesebb gumiabroncsok nagyobb tapadást és kanyarstabilitást biztosítanak. Ezenkívül javítják az autó megjelenését és lendületesebb megjelenést kölcsönöznek.
 • 275/45 R20: Ez egy nagyobb méret, amelyet sportosabb, akár luxus SUV-okhoz használnak. Ez kiválóan alkalmas a magasabb sebességeken történő vezetésre és a jobb irányíthatóság elérésére. A szélesebb gumiabroncsok nagyobb tapadást biztosítanak a kanyarokban és javítják a jármű stabilitását.

Akár csak a személyautóknál, úgy itt is az elterjedt méretek közül kiválasztott négyévszakos gumi attól függ, hogy milyen típusú SUV-ot vezetsz és milyen vezetési igényeid vannak. Az előnyök közé tartozik a nagyobb tapadás és kanyarstabilitás, különösen rosszabb útviszonyok között, valamint a sima és kényelmes vezetés. A nagyobb méretű gumiabroncsok emellett segíthetnek javítani a vezetési élményen és biztonságon.

Négyévszakos gumi szerelése - Hova érdemes vinni

A négyévszakos gumi szerelése során fontos, hogy megbízható és szakértőt válasszunk. Napjainkban számos lehetőség áll rendelkezésünkre a négyévszakos gumik felszerelésére, és az optimális eredmény érdekében érdemes figyelembe venni néhány szempontot.

Mindenféleképpen ajánlott olyan gumiszervizt keresni, amely tapasztalt szakemberekkel rendelkezik. A tapasztalt szerelők képesek a megfelelő eszközökkel és technikákkal gondoskodni arról, hogy a gumiabroncsok biztonságosan és megfelelően kerüljenek felszerelésre.

Fontos, hogy a szerelést olyan helyen végezzék, ahol professzionális felszerelések állnak rendelkezésre: az előírásokhoz híven megfelelő nyomatékkal kell meghúzni a kerékboltokat, hogy biztosítsák a megfelelő illeszkedést és a biztonságot.

Ezen felül érdemes olyan helyet választani, ahol a gumiabroncsokat megfelelően tárolják. A helyes tárolás segít megőrizni a gumiabroncsok minőségét és teljesítményét hosszabb ideig. Ez biztosítja, hogy a gumik ne sérüljenek, ne deformálódjanak és megőrizzék az optimális tapadásukat.

A szakértői szolgáltatások mellett ajánlott figyelembe venni a visszajelzéseket és az ügyfelek véleményét a kiválasztott gumiszervizről. Olvassuk el az online véleményeket, érdeklődjünk ismerősöknél a tapasztalataikról. A jó hírnév és elégedett ügyfelek jó jelzések lehetnek a megbízhatóságról és a minőségről.

Végül, de nem utolsósorban, érdemes árajánlatokat kérni több helyről, hogy összehasonlíthassuk az árakat és a szolgáltatásokat. Ne csak az ár alapján döntsünk, hanem vegyük figyelembe a minőséget, a szakértelmet és a megbízhatóságot.

Összességében fontos, hogy megbízható és szakértő szervizt válasszunk a négyévszakos gumiabroncsok felszereléséhez. A jó minőségű szerelés elengedhetetlen vezetésbiztonság szempontjából.

Négyévszakos gumi profilmélység - Hogyan ellenőrizd és mit érdemes a négyévszakos gumiabroncs borda magasságáról tudni

A négyévszakos gumi profiljának mélysége kulcsfontosságú tényező a vezetésbiztonság szempontjából. A megfelelő profilmélység lehetővé teszi a gumiabroncsok számára, hogy hatékonyan szellőzzön, megtartsa a tapadást és elvezesse esős időben a vizet, télen pedig a havat vagy jeget az útfelületről. Ezáltal növeli az autó stabilitását és a fékezési teljesítményt bármilyen körülmények között.

Az EU-ban előírt minimum profilmélység 4 milliméter, akárcsak a téli gumiknál – ezzel szemben a nyári gumiknál ez 1,6 millimétert jelent. A legtöbb szakértő azt ajánlja, hogy többször ellenőrizzük a profilmélységet, és ha az ennél kisebb, gondoskodjunk az új négyévszakos gumiabroncsok beszerzéséről. Az optimális biztonság és teljesítmény érdekében ajánlott, hogy a négyévszakos gumiabroncsok profilmélysége legalább 4-5 milliméter legyen.

Az alacsony profilmélységű négyévszakos gumi jelentősen csökkenti a tapadást és a vezetésbiztonságot csúszósabb időjárás alkalmával. Ilyenkor a gumik már nehezebben tarthatják a vizet, vagy éppen a havat, ami könnyedén veszélyessé válhat. Ráadásul számolni kell a fékezési távolság növekedésével, ami balesetveszélyt jelenthet.

Az ellenőrzéshez vegyük igénybe egy profilmélység-mérő eszközt, vagy egy egyszerű 200 forintos érmét. Ha az érmét belerakjuk a gumiabroncs barázdájába, és a külső gyűrű nem látható, az azt jelzi, hogy a profilmélység megfelelő. Azonban, ha a gyűrű látható marad, a profilmélység elért, vagy meghaladta a minimális mértéket, cserére van szükség.

Az optimális vezetés érdekében rendszeresen ellenőrizd a négyévszakos gumiabroncsok profilmélységét. Ezáltal nemcsak a biztonságodat növeled, hanem hosszabb élettartamot is biztosítasz a gumiabroncsoknak, miközben élvezheted a stabilitást és a megbízhatóságot az év bármely időszakában.

Mikor kell cserélni a négyévszakos gumit?

A négyévszakos gumi cseréje kulcsfontosságú tényező. Azonban sokan kérdésesnek találják, hogy mikor van szükség ezen cserére, és mi alapján kell voltaképp dönteni. Mint mindig, természetesen ilyenkor is több szempontot is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor.

Egyik fő szempont a korábbiakban már említett profilmélység. Az EU-ban 4 milliméter a minimális négyévszakos gumiabroncs profilmélység, és ha ez alá csökken, érdemes új gumikat beszerezni. Az optimális biztonság és tapadás érdekében azonban több szakértő is ajánlja, hogy a négyévszakos gumiabroncsok profilmélysége legalább 4-5 milliméter legyen. Az alacsonyabb profilmélységű gumik veszélyeztethetik a vezetésbiztonságot zordabb körülmények között, hiszen nem úgy tapadnak, így akár a fékezési távolság is megnövekszik.

Négyévszakos gumiknál nem kell a szezonális cserén gondolkodni. Viszont azt tudni érdemes, hogy nagyjából 3-4 évente ajánlott őket cserélni, de ez természetesen függ attól, hogyan használjuk.

A négyévszakos gumik cseréjére akkor is szükség van, ha sérülést szenvednek, vagy ha valamelyikük javíthatatlanul meghibásodik. A károsodott gumiabroncsok veszélyt jelentenek a vezetésbiztonságra, így azonnal cserélni kell őket a balesetmegőrzés érdekében.

Végső soron a négyévszakos gumiabroncsok cseréjét a biztonság és a vezetési körülmények alapján kell meghatározni. A fent említett tényezők mindegyike szerepet játszik a döntésben, és fontos, hogy a téli és nyári vezetés során mindig optimális tapadással és stabilitással rendelkezzünk az utakon.

Olcsó vagy drága négyévszakos gumi?

Amikor négyévszakos gumit választunk, gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyit érdemes költeni rá? Inkább válasszunk olcsóbb, vagy drágább gumit? A válasz azonban nem ennyire egyszerű, mivel számos tényező befolyásolhatja döntésünket.

Az olcsó négyévszakos gumi általában alacsonyabb árfekvésű és vonzó lehetőséget jelent azoknak, akik szeretnének spórolni. Ezek a gumik általában a kevesebb költségű gyártási eljárásokkal készülnek és lehet, hogy nem rendelkeznek ugyanolyan minőséggel és teljesítménnyel, mint a drágább alternatívák. Ezért, ha az ár a legfontosabb tényező a döntésben, akkor az olcsóbb négyévszakos gumi garnitúrák vonzóak lehetnek.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a négyévszakos gumik az autó biztonságának és teljesítményének kulcsfontosságú elemei, ezért nem érdemes túlságosan spórolni velük. A drágább gumik általában jobb minőségű anyagokból készülnek, magasabb technológiai fejlesztésekkel és speciális mintázattal rendelkeznek. Ez jelentheti a jobb tapadást, rövidebb fékutat és kiegyensúlyozottabb vezetési élményt.

A végső döntést befolyásolhatja az egyéni igények és a vezetési körülmények. Ha csak rövid távokon és alacsonyabb sebességen használjuk az autót, az olcsóbb négyévszakos gumik is megfelelőek lehetnek. Azonban, ha gyakran megyünk hosszabb utakra, vagy nagyobb sebességgel utazunk, akkor érdemes fontolóra venni a drágább és magasabb minőségű gumikat, amelyek jobb teljesítményt nyújtanak.

Fontos megjegyezni, hogy a négyévszakos gumi kiválasztása nem csak az árról szól, hanem a biztonságról is. Az egész éves időjárási körülményekben a megfelelő tapadás és a rövid fékút kritikus szerepet játszanak a balesetek elkerülésében. Ezért érdemes olyan gumikat választani, amelyek megfelelnek a vezetési igényeinknek és magas minőséget képviselnek, még ha ez kissé többet is jelent az árban.

Új vagy használt négyévszakos gumi? Melyik négyévszakos gumiabroncsot érdemes megvenni?

Az új vagy használt négyévszakos gumi vásárlásának kérdése fontos lépés az egész éves vezetésbiztonság szempontjából. Mindkét lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, valamint a választást számos tényező befolyásolja.

Az új négyévszakos gumiabroncsok általában a legfrissebb technológiával és legjobb tapadással rendelkeznek, amelyek a meleg és hideg időjárási körülmények között is megállják helyüket. Új gumik vásárlásakor garantálható, hogy a profilmélység teljes és az abroncsok teljesítménye optimális lesz. Az új gumiabroncsok hosszabb élettartammal rendelkeznek, ami hosszú távon költségkímélőek.

Ezzel együtt, az új négyévszakos gumiabroncsok általában magasabb áron vásárolhatók meg. Ezek a gumiabroncsok prémium, akár középkategóriás árkategóriába tartozhatnak, ami néha nagyobb pénzügyi terhelést jelenthet. Azonban a hosszú távú biztonság és a teljesítmény gyakran ellensúlyozza az árat.

A használt négyévszakos gumiabroncsok az olcsóbb lehetőségek közé tartoznak. Sokan választják őket, mert jelentős megtakarítást jelentenek a pénztárcánk számára. Azonban vásárláskor alaposan ellenőrizni kell az állapotukat és a profilmélységet. Ha egy használt gumiabroncs kopott vagy sérült, akkor hatékonyságukat veszíthetik, ezzel pedig veszélyt jelenthetnek a vezetés során.

A használt gumiabroncsok előnye, hogy könnyebben hozzáférhetőek és megfizethetőbbek lehetnek. Ideális választás lehet olyan autók esetében, amelyek csak időszakosan kerülnek ki az utakra, és nincs szükség drága, prémium gumiabroncsokra.

Ahogyan azt már többször hangsúlyoztuk, a végső döntés mindig attól függ, hogy milyen típusú autóval rendelkezünk, milyen vezetési körülményekkel találkozunk, és mennyit vagyunk hajlandóak költeni a négyévszakos gumiabroncsokra. Az új gumik általában magasabb biztonságot és teljesítményt kínálnak hosszú távon, míg a használt gumiabroncsok rövid távú megoldást jelenthetnek a költségcsökkentés érdekében. A lényeg, hogy mindig ellenőrizzük az abroncsok állapotát és profilmélységét, függetlenül attól, hogy újak vagy használtak.

Négyévszakos gumi és nyári gumi közötti különbségek

A négyévszakos és a nyári gumiabroncsok közötti különbségek a legfontosabb éghajlati tényezőkön és a teljesítményben mutatkoznak meg. A nyári gumiabroncsok a meleg időjárási körülményekre vannak tervezve, és kiemelkedő tapadást és teljesítményt nyújtanak száraz és nedves útfelületeken egyaránt. Azoknak, akik enyhe éghajlatú területen élnek, ahol ritkán fordul elő hó vagy fagy, a nyári gumiabroncsok kiváló választás lehet.

A négyévszakos gumiabroncsok sokoldalúsága a legfontosabb előnyük. Ezeket az abroncsokat olyan területeken használják, ahol enyhe hőmérséklet-változások és néha hóesés fordul elő. Mivel a négyévszakos gumik hideg és meleg körülmények között is hatékonyak, megszüntetik a szezonális gumicsere szükségességét.

Fontos megjegyezni, hogy a négyévszakos gumik kompromisszumot jelentenek. Bár elfogadható teljesítményt nyújtanak minden évszakban, nem nyújtanak kiemelkedő teljesítményt sem a nyári, sem a téli gumiabroncsokkal szemben az extrémebb körülmények között. A nyári gumik jobb tapadást és stabilitást nyújtanak meleg időben, míg a téli gumik hatékonyabban kezelik a hideg és hóeséses körülményeket.

A választás tehát az adott éghajlati viszonyoktól, az autóvezetési igényektől és a személyes preferenciáktól függ. Azoknak, akik enyhe éghajlaton élnek és értékelik a kényelmet és a gazdaságosságot, a négyévszakos gumiabroncsok ideálisak lehetnek. Azoknak, akik azonban rendszeresen találkoznak szélsőséges időjárási körülményekkel, vagy a maximális teljesítményt keresik, a szezonális gumiabroncsok, például a nyári és a téli gumiabroncsok használata továbbra is a legjobb választás lehet.

Téli gumi vagy négyévszakos gumi?

A kérdés, hogy téli gumit vagy négyévszakos gumit válasszunk, gyakran az éghajlati tényezőktől, az autózás szokásaitól és az egyéni preferenciáktól függ. A téli gumiabroncsokat kifejezetten hideg időjárási körülményekre tervezték, és kiemelkedő tapadást és irányíthatóságot nyújtanak hóval borított vagy jeges utakon. Ezek kiváló választás lehetnek olyan területeken, ahol rendszeresen előfordulnak hóviharok és hidegek a telek.

A négyévszakos gumiabroncsok sokoldalúbbak, mivel egész évben használhatóak. Azoknak, akik enyhe éghajlaton élnek, ahol a hóesés vagy a fagy ritka, a négyévszakos gumiabroncsok lehetnek praktikus választás. Abban az esetben is, ha leginkább városban használják a gépjárművet. Azoknak szintén ideális lehet, akik nem szeretik a szezonális gumicsere és az abroncs tárolásának terhét.

Itt is fontos megjegyezni, hogy a téli gumik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak hideg és hóeséses körülmények között. A négyévszakos gumik kompromisszumot jelentenek a teljesítmény és a sokoldalúság terén. Azoknak, akik szélsőséges téli körülményekkel szembesülnek, továbbra is érdemes lehet külön téli gumit használniuk.

A választást az autózási szokásaid és a lakóhelyi éghajlati körülmények alapján kell meghoznod. A téli gumiabroncsok ideálisak a hideg téli hónapokban, míg a négyévszakos gumik egy jó választás lehet azoknak, akik nem akarnak szezonális gumicserével és tárolással foglalkozni. Minden esetben ajánlott mérlegelni a saját igényeinket és prioritásainkat, hogy megtaláljuk a legjobb gumiabroncsokat.

Négyévszakos gumi súlyindex

A négyévszakos gumi súlyindexe fontos tényező a megfelelő abroncs kiválasztásában és a biztonságos vezetésben. A súlyindex a gumiabroncs maximális terhelhetőségét jelzi és egy numerikus értékként van kifejezve. Az abroncs oldalán található súlyindex értékét a gyártó határozza meg, és a jármű maximális terhelhetőségével összhangban állítják be.

A súlyindex értéke a gumiabroncsra vonatkozóan utal arra, hogy mekkora maximális terhelést képes elviselni. Minél magasabb a súlyindex értéke, annál nagyobb a terhelhetősége az abroncsnak. Például, egy abroncsnak, amelynek 91-es a súlyindexe, nagyobb teherbírása van, mint egy abroncsnak, amelynek 86-os az értéke. Fontos megjegyezni, hogy a súlyindex nem az abroncs minőségével, vagy teljesítményével van összefüggésben, hanem kizárólag a terhelhetőséggel.

A súlyindexet a jármű terhelhetőségi táblázatával össze kell vetni annak érdekében, hogy biztosítsuk, hogy a választott gumiabroncs megfelel a jármű terhelési igényeinek. A táblázatban szereplő súlyindex értékeket az autógyártók határozzák meg a járműspecifikációk alapján. Az abroncsnak meg kell felelnie, vagy magasabbnak kell lennie a jármű terhelhetőségi táblázatában szereplő súlyindex értékénél.

A megfelelő súlyindex kiválasztása szintén kiemelten fontos a biztonságos vezetés és a gumiabroncs tartósságának megőrzése érdekében. Túl alacsony súlyindexű abroncsok használata esetén fennáll a kockázata annak, hogy a gumiabroncs túlterhelődik, ami a kopás és a vezethetőség romlásához vezethet. Túl magas súlyindexű abroncsok használata pedig feleslegesen növeli az abroncs tömegét, ami befolyásolhatja a jármű üzemanyag-hatékonyságát és a kormányzás érzékenységét.

Négyévszakos gumi sebesség index

A négyévszakos gumi sebességindexe kulcsfontosságú tényező az abroncsok megfelelő kiválasztásában és a biztonságos vezetésben. A sebességindex azt jelzi, hogy az abroncs mekkora sebességgel képes megbirkózni. A sebességindex a gumiabroncs oldalán található betűvel van jelölve és a betűknek megfelelően meghatározott maximális sebességgel rendelkeznek.

A sebességindex értéke a maximális sebességet fejezi ki, amellyel az abroncsat tervezik használni. Minél magasabb a sebességindex értéke, annál nagyobb sebességgel képes a gumiabroncs működni. Például, egy abroncsnak, amelynek T sebességindexe van, alacsonyabb a maximális sebessége, mint egy abroncsnak, amelynek V vagy W sebességindexe van. Fontos megjegyezni, hogy a sebességindex értéke nem csak az abroncs teljesítményét és minőségét jelzi, hanem a biztonságot egyaránt.

A jármű sebességi korlátozásával összehasonlítva a gumiabroncs sebességindexe azt mutatja, hogy az adott abroncs mekkora sebességgel működhet a legbiztonságosabban. Ezért fontos a megfelelő sebességindexű gumiabroncs kiválasztása, amely megfelel a jármű gyártója által ajánlott sebességindexnek, vagy azt meghaladja.

A megfelelő sebességindex kiválasztása kiemelten fontos a biztonságos vezetés és a gumiabroncsok megbízható működése szempontjából. Ha az abroncs sebességindexe nem felel meg a jármű tervezett sebességének, fennáll a veszélye a gumiabroncs túlterhelésének és a vezetési teljesítmény csökkenésének. Az alacsonyabb sebességindexű abroncsok nem képesek megfelelően kezelni a nagyobb sebességeket, ami kockázatot jelenthet a vezetési stabilitásra és a fékezésre nézve.

Fontos, hogy figyelembe vegyük a jármű sebességi korlátozását és a gyártó által ajánlott sebességindexet az abroncs kiválasztásakor. A sebességindex értékét mindig össze kell vetni a jármű sebességi korlátozásával és a megfelelő sebességindexű gumiabroncsot kell választani. Ez hozzájárul a biztonságos és megbízható vezetéshez az egész éves időjárási körülmények között. Négyévszakos gumi vásárlása előtt vedd fel az autogumiplaza.hu munkatársaival a kapcsolatot, hogy megbizonyosodj, a választott négyévszakos gumiabroncs megfelel a járműved sebességi igényeinek és biztonságosan használható.

Négyévszakos gumi ápolása - Mikor és hogyan érdemes ápolni a négyévszakos gumiabroncsokat?

A négyévszakos gumi ápolása kulcsfontosságú a hosszú élettartam és a kiváló teljesítmény eléréséhez. Ahhoz, hogy a négyévszakos gumiabroncsok optimálisan működjenek, fontos rendszeresen ellenőrizni és karbantartani őket.

Az első szempont a megfelelő légnyomás fenntartása. A négyévszakos gumik légnyomása gyakran csökken a hideg időjárás hatására, ami negatívan befolyásolhatja a tapadást és az üzemanyag-hatékonyságot. Rendszeresen ellenőrizd és szükség esetén pedig állítsd be a megfelelő légnyomást az autó gyártójának ajánlásai szerint.

Az abroncsok futófelületének rendszeres ellenőrzése kiemelten fontos. Időközönként nézd meg kopásra és a sérülésre utaló jeleket. Ha a futófelület mélysége eléri vagy közelíti a minimális értéket (4 mm), akkor ajánlott cserélni az abroncsokat, mivel a kopott futófelülettel a tapadás jelentősen csökkenhet.

Végül, a gumiabroncsok rotálása is segíthet az egyenletes kopás elérésében és a futófelület élettartamának meghosszabbításában. A négyévszakos gumiabroncsok rendszeres rotálása lehetővé teszi, hogy minden abroncs az autó különböző területeit terhelje, így csökkentve a kopás egyenletlenségét.

Az ápolás és karbantartás kulcsfontosságú a négyévszakos gumiabroncsok hosszú élettartamához és kiváló teljesítményéhez, valamint a biztonságos téli vezetéshez. Ha megfelelően gondoskodsz róluk, a négyévszakos gumiabroncsok optimális tapadást és irányíthatóságot nyújtanak az év bármely időszakában, biztosítva, hogy biztonságosan és magabiztosan közlekedj az utakon.

Négyévszakos gumi tárolása - Hogyan érdemes tárolni a négyévszakos gumiabroncsokat?

A négyévszakos gumi megfelelő tárolása kulcsfontosságú a hosszú élettartamuk érdekében. Bár fontos megjegyezni, hogy a négyévszakos gumiknál nincsenek szezonális cserék, azonban olyan bármikor előfordul, hogy valaki akár két garnitúrát is tart – hogy időközönként rotálni tudjon a forgásirányok miatt.

Az első lépés a gumiabroncsok megfelelő tisztítása. Mielőtt tárolásra kerülnének, mossuk le őket meleg vízzel, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket és a sót, amelyek károsíthatják a gumi összetételét. Használjunk enyhe szappant, majd alaposan öblítsük le és hagyjuk megszáradni.

A következő lépés a megfelelő tárolási hely kiválasztása. A négyévszakos gumikat sötét, hűvös és száraz helyen érdemes tárolni, ahol nincs közvetlen napfény és a hőmérséklet ingadozása minimális. Az UV-sugárzás és a hő hatására a gumiabroncsok öregedhetnek és károsodhatnak. Emellett a túlzott hő vagy hideg is negatívan befolyásolhatja a gumiösszetételt.

A gumiabroncsokat érdemes függőleges helyzetben tárolni, hogy elkerüljük a deformációt és a súlypont változását. Ha több gumiabroncsot tárolsz, használj hozzájuk megfelelő támaszokat vagy tárolóállványt.

Fontos megjegyezni, hogy a gumiabroncsokat nem szabad házon kívül, az időjárásnak kitett helyen tárolni. A nedvesség, a napsugárzás és az extrém hőmérsékletek károsíthatják a gumiabroncsokat és csökkenthetik az élettartamukat.

Az ápolás során ne felejtsd el a gumiabroncsok légnyomását ellenőrizni. Ha hosszú ideig tárolod őket, az idő múlásával a légnyomás csökken. Az optimális légnyomás fenntartása segít megőrizni az abroncsok formáját és teljesítményét.

A négyévszakos gumi szakszerű tárolása hozzájárul a hosszú élettartamukhoz és a kiváló teljesítményükhöz a hideg időjárásban. Ha gondoskodsz róluk, akkor biztos lehetsz benne, hogy a továbbra is megbízhatóan szolgálnak, biztonságot nyújtva bármilyen körülmények között.

Négyévszakos gumi ellenőrzése utazás előtt - Amire mindenképp figyelned kell

Hosszabb utazás előtt ajánlott mindig alaposan leellenőrizni a négyévszakos gumiabroncsokat, hogy biztosítsd a zavartalan utazást. 

Íme néhány fontos tényező, amelyre feltétlenül figyelned kell az ellenőrzés során:

 • Futófelület mélysége: Ellenőrizd a gumiabroncsok futófelület mélységét. A megfelelő futófelület mélység szükséges ahhoz, hogy a gumiabroncsok hatékonyan tapadjanak az úton, különösen esős, vagy akár havas időben. A legtöbb országban a minimális futófelület mélység 4 mm, de javasolt, hogy legalább 4-5 mm-es futófelület mélységgel rendelkező gumiabroncsokat használj.
 • Profil ellenőrzése: Figyeld meg, hogy a gumiabroncsok futófelületén látható profilmintázat egyenletesen kopik-e. Ha egyenetlen kopás jelentkezik, az lehet a jele annak, hogy az abroncsok rosszul vannak egyensúlyozva, vagy problémák vannak a futóműben. Ez befolyásolhatja a jármű vezethetőségét és a gumiabroncsok élettartamát egyaránt.
 • Sérülések ellenőrzése: Esetleges sérülések, repedések esetén gondoskodj arról, hogy ne legyenek szögletek, károsodások az abroncs oldalán. Az ilyen jellegű sérülések gyengíthetik az abroncs szerkezetét és növelhetik a defekt kockázatát.
 • Légnyomás ellenőrzése: Ellenőrizd a négyévszakos gumi légnyomását a megfelelő teljesítmény és a biztonságos vezetés érdekében. A helyes légnyomás az autó gyártója vagy a gumiabroncs gyártója által ajánlott érték szerint kell, hogy legyen. Túl alacsony vagy túl magas légnyomás problémákat okozhat a tapadás, az üzemanyag-fogyasztás és az abroncsok élettartamával kapcsolatban.
 • Kerékanya és kerékcsavarok ellenőrzése: Győződj meg róla, hogy a kerékanyák és kerékcsavarok megfelelően vannak meghúzva. A laza kerékanyák vagy kerékcsavarok veszélyeztethetik a jármű stabilitását és vezetési biztonságát.
 • Tartalékabroncs állapota: Ha van tartalékabroncsod, ellenőrizd annak is az állapotát. Győződj meg arról, hogy megfelelően felfújt és nem sérült.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a négyévszakos gumiabroncsokat, különösen az utazás előtt. Az alapos ellenőrzés segít megelőzni a meghibásodásokat és a baleseteket, valamint biztosítja a biztonságos és kényelmes utazást. Ha bármilyen problémát vagy kétséget észlelsz a gumiabroncsokkal kapcsolatban, keresd fel egy szakembert, aki segíthet a javításban vagy a cserében, ha szükséges.

Négyévszakos gumi és pótkerék - Amire érdemes figyelni

A négyévszakos gumi pótkeréken tartása egy olyan gyakorlat, amely segíthet megbirkózni az egész év folyamán előforduló útviszonyokkal és váratlan helyzetekkel. Fontos tudni, hogy ilyen esetben a négyévszakos gumi néhány speciális szempontot és elővigyázatosságot igényel.

Elsőnek győződj meg róla, hogy a pótkerék mérete és típusa megfelel az autódhoz. A pótkeréknek ugyanolyan méretűnek kell lennie, mint az autó többi négy abroncsának. Amennyiben az autódon már négyévszakos gumiabroncsok vannak felszerelve, az ideális esetben a pótkerék is négyévszakos gumiabroncs legyen. Az eltérő méretek vagy típusok használata befolyásolhatja az autó irányíthatóságát és teljesítményét.

Gyakran ellenőrizd a négyévszakos gumi pótkerék légnyomását. A hidegebb hónapok során a légnyomás hajlamos csökkenni, és a megfelelő nyomás fenntartása nélkül a gumiabroncs nem fog optimálisan működni. Ellenőrizd legalább havonta egyszer és győződj meg róla, hogy megfelel az autód gyártójának ajánlásainak.

Ne felejtsd el ellenőrizni a négyévszakos gumi pótkereket rendszeresen, hogy megbizonyosodj róla, nincs-e rajta sérülés vagy egyéb probléma. A pótkereked készen álljon arra az esetre, ha szükség van rá egy defekt vagy más probléma esetén.

Négyévszakos gumi guminyomás - Amire érdemes figyelni

A négyévszakos gumi guminyomásának megfelelő beállítása kulcsfontosságú a vezetés biztonságának és hatékonyságának szempontjából. A hideg hónapokban az alacsonyabb hőmérséklet és a síkos utak miatt a megfelelő guminyomás elengedhetetlen ahhoz, hogy az autó tapadjon és irányítható maradjon. De ugyanez fordítottan is elmondható a nyári hónapokban egyaránt.

A hideg hőmérséklet hatására a gumiabroncsok nyomása hajlamos csökkenni. Ennek oka, hogy a hideg levegő sűrűbb, és ennek eredményeként a gumiabroncsokban található levegő is úgymond összehúzódik. Ezért a téli hónapokban a gumiabroncsok alacsonyabb nyomásra vannak beállítva, mint a melegebb hónapokban.

Az optimális guminyomást általában az autó gyártója határozza meg, és ez az információ megtalálható az autód kézikönyvében vagy a tanksapka ajtaján lévő címkén. A téli és négyévszakos gumiabroncsok esetében a gyártók gyakran ajánlják, hogy a nyomás legyen valamivel magasabb, mint a nyári gumiabroncsok esetében, hogy kompenzálják a hideg idő hatását.

Az alacsony guminyomás számos problémát okozhat, például növelheti a fékezési távolságot, csökkentheti a tapadást és növelheti a kockázatot a defekt kialakulására. Emellett az alacsony guminyomás növelheti az üzemanyagfogyasztást, mivel az autó nehezebben gördül, így több energiát igényel a mozgásához.

Télen különösen fontos rendszeresen ellenőrizni a gumiabroncsok nyomását, és biztosítani, hogy megfeleljenek az autó gyártójának ajánlásainak. A hideg hónapokban a guminyomást havi rendszerességgel vagy az időjárás változásaitól függően gyakrabban is ajánlott ellenőrizni. Ezáltal biztosítható, hogy autód mindig optimális állapotban legyen, és biztonságosan közlekedhess a téli utakon.

Négyévszakos gumi gyakran ismételt kérdések

Kinek ajánlott a négyévszakos gumi?

A négyévszakos gumik azoknak az autósoknak ajánlottak, akik mérsékelt vagy változékony időjárási viszonyok között közlekednek, és nem szeretnék szezonális gumicserékkel foglalkozni. Ezek a gumik praktikusak, kényelmesek és sokoldalúak, mivel egész évben használhatók. Azonban a szélsőséges téli időjárási körülmények között továbbra is érdemes lehet külön téli gumit választani a maximális biztonság érdekében. A négyévszakos gumi a kompromisszumot kínálja a sokoldalúság és a teljesítmény között, és a választás az autós egyéni igényeitől és az éghajlati viszonyoktól függ.

Miért fontos a négyévszakos gumi?

A négyévszakos gumiabroncsok azok számára fontos, akiknek változatos időjárási viszonyok között kell közlekedniük. Ezek a gumik megbízható teljesítményt nyújtanak mind nyáron, mind télen, valamint ősszel és tavasszal. Így elkerülhető a szezonális gumicserékkel járó kellemetlenségek és költségek. A négyévszakos gumik különösen jó választás olyan régiókban, ahol enyhe tél és mérsékelt hózáporok jellemzőek. Azonban fontos megérteni, hogy a teljesítményük nem ér fel a téli gumiabroncsokéval súlyos téli körülmények között. Tehát a választás attól függ, hogy az autós milyen időjárási körülményekkel találkozik rendszerint, és mennyire kívánja egyszerűsíteni az abroncsokkal kapcsolatos ügyeket.

Hogyan válasszunk megfelelő méretű négyévszakos gumit?

A megfelelő méretű négyévszakos gumi kiválasztása kulcsfontosságú a biztonságos és egyben hatékony az egész éves vezetéshez. Az optimális méretet általában az autó gyártója határozza meg, és ezt megtalálhatjuk az autó kézikönyvében, vagy a tanksapka ajtaján. A megfelelő méret kiválasztásakor fontos figyelembe venni az autó típusát, méretét, hogy biztosítsuk a megfelelő tapadást, irányíthatóságot és biztonságot a egész évben, több körülmények között.

Mi a legjobb négyévszakos gumi márka?

A legjobb négyévszakos gumiabroncs márka választása gyakran függ az egyéni preferenciáktól, az autó típusától és az időjárási körülményektől. A piacon számos megbízható négyévszakos gumi márka található, köztük a Pirelli, a Continental, a Michelin, a Bridgestone és a Goodyear. A választásnál érdemes figyelembe venni az autó típusát, a vezetési igényeket és a helyi időjárási viszonyokat, valamint tanácsot kérni egy szakértőtől, vagy elolvasni a gumitesztek és felhasználói véleményeket a megfelelő választáshoz.

Mikor érdemes cserélni a négyévszakos gumit?

A négyévszakos gumi cseréje általában egy fő okból történhet. Ha a gumiabroncsok futófelülete elhasználódik, és már nem képes megfelelő tapadást biztosítani. Törvényi előírások szerint 4 mm-eres profilmélységnél kell cserélni, de szakértők szerint ajánlott már 4-5 mm-es mélységnél megfontolni a cserét a biztonságos vezetés érdekében.

Mi a megfelelő guminyomás a négyévszakos gumikhoz?

Általában az autó gyártójának ajánlásait kell követni a megfelelő guminyomás kiválasztásához, amelyet megtalálhatunk az autó kézikönyvében, vagy a tanksapka ajtaján. A hideg hónapokban gyakran javasolt enyhén emelni a guminyomást a jobb tapadás és irányíthatóság érdekében, de mindig tartsuk be az autó gyártójának ajánlásait a legjobb eredmények eléréséhez a téli vezetés során. Az egyenletes és megfelelő guminyomás segít minimalizálni az aquaplaning és az irányíthatósági problémák kockázatát a csúszós utakon.

Reméljük, hogy ezek a válaszok segítettek tisztázni a leggyakoribb kérdéseket a négyévszakos gumikról. Ha további kérdéseid vannak, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot, hiszen segítünk a megfelelő négyévszakos gumiabroncs kiválasztásában.

Négyévszakos gumi összegzés

A négyévszakos gumi kulcsszerepet játszik az autósok biztonságos és hatékony közlekedésében egész évben. Ezek egy speciálisan kifejlesztett gumiabroncsok alacsony és magasabb hőmérsékletre. A megfelelő négyévszakos gumi kiválasztása kulcsfontosságú az autó vezethetősége és a biztonság szempontjából.

A megfelelő méretű négyévszakos gumi kiválasztása az autó típusától, a vezetési körülményektől és az időjárási viszonyoktól függ. A megfelelő méret és mintázat biztosítja a gumiabroncsok megfelelő tapadását és irányíthatóságát a bármilyen időjárási körülmények között.

A négyévszakos gumiabroncsok rendszeres karbantartása és ellenőrzése létfontosságú. Fontos a guminyomást, a futófelület mintázat mélységét és az esetleges sérüléseket ellenőrizni. Időben történő cseréje szükséges, ha a gumiabroncs már nem biztosítja a megfelelő tapadást és teljesítményt a nyári és téli vezetés során.

A gumik kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az ár-érték arányt. Fontos a minőségi gumiabroncsok kiválasztása, amelyek tartósságot, kiváló tapadást és megbízhatóságot kínálnak. Az autogumiplaza.hu/akciok-promociok figyelése segíthet kedvező áron hozzájutni a megfelelő négyévszakos gumikhoz, hiszen folyamatosan frissülnek az akciók.

A négyévszakos gumiabroncsok gondos karbantartása és időben történő cseréje nélkülözhetetlen a biztonságos az egész éves vezetéshez. Bármilyen kérdés esetén vedd fel az autogumiplaza.hu munkatársaival a kapcsolatot, hisz kollégáink készségesen állnak rendelkezésedre.

Tekintsd meg aktuális négyévszakos gumi kínálatunkat!

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 195/65R15 95V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 195/65R15 95V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 195/65 R15
Terhelési index: 95
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
33 121 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
33 431 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 185/65R15 92V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 185/65R15 92V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 185/65 R15
Terhelési index: 92
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
34 203 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
34 546 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 175/65R15 84H M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 175/65R15 84H M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 175/65 R15
Terhelési index: 84
Sebesség index: H
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
36 787 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
35 747 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 205/55R16 94V XL FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 205/55R16 94V XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 205/55 R16
Terhelési index: 94
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
37 183 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 5 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
38 207 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/40R18 92Y XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/40R18 92Y XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 225/40 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: Y
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
49 978 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/55R16 94V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/55R16 94V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 205/55 R16
Terhelési index: 94
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
39 804 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
39 527 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/45R17 94W XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/45R17 94W XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 225/45 R17
Terhelési index: 94
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
43 893 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
45 201 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/40R18 92Y XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/40R18 92Y XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 225/40 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: Y
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
47 237 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
48 199 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/65R16 102V XL

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/65R16 102V XL

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 215/65 R16
Terhelési index: 102
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
48 515 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
52 832 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 235/45R17 97Y XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 235/45R17 97Y XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 235/45 R17
Terhelési index: 97
Sebesség index: Y
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
50 198 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
50 024 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/65R16 102V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/65R16 102V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 215/65 R16
Terhelési index: 102
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
51 650 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
51 153 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 195/55R16 91V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 195/55R16 91V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 195/55 R16
Terhelési index: 91
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
51 281 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
51 182 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 205/50R17 93W XL FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 205/50R17 93W XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 205/50 R17
Terhelési index: 93
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
52 031 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
55 003 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/65R17 106V XL

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/65R17 106V XL

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 225/65 R17
Terhelési index: 106
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
52 122 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
54 152 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 195/55R20 95H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 195/55R20 95H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 195/55 R20
Terhelési index: 95
Sebesség index: H
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
52 348 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
52 832 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/65R17 103V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/65R17 103V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 215/65 R17
Terhelési index: 103
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
52 520 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
53 049 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 195/55R20 95H XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 195/55R20 95H XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 195/55 R20
Terhelési index: 95
Sebesség index: H
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
53 704 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
55 148 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/65R17 103V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/65R17 103V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 215/65 R17
Terhelési index: 103
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
53 705 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
54 135 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/60R16 96V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/60R16 96V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 205/60 R16
Terhelési index: 96
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
53 907 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
54 569 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/65R17 106V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/65R17 106V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 225/65 R17
Terhelési index: 106
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
55 200 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
54 569 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 3 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/40R17 84W XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/40R17 84W XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 205/40 R17
Terhelési index: 84
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
55 144 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
56 075 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/50R17 93W XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/50R17 93W XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 205/50 R17
Terhelési index: 93
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
55 338 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
55 987 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/55R17 95V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/55R17 95V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 205/55 R17
Terhelési index: 95
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
56 403 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
55 424 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON PLUS, 235/55R18 104V XL FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON PLUS, 235/55R18 104V XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON PLUS
Méret: 235/55 R18
Terhelési index: 104
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
55 987 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 5 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
57 899 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/60R17 100V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/60R17 100V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 215/60 R17
Terhelési index: 100
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
56 508 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
56 191 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/45R17 88W XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/45R17 88W XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 205/45 R17
Terhelési index: 88
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
56 210 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
56 625 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 235/55R18 104V XL S-I FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 235/55R18 104V XL S-I FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 235/55 R18
Terhelési index: 104
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Önjavító:
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
56 278 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
58 073 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON PLUS, 215/55R17 98W XL FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON PLUS, 215/55R17 98W XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON PLUS
Méret: 215/55 R17
Terhelési index: 98
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
56 873 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
56 287 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION VERDE ALL SEASON, 235/60R18 103H FR M+S

Pirelli SCORPION VERDE ALL SEASON, 235/60R18 103H FR M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION VERDE ALL SEASON
Méret: 235/60 R18
Terhelési index: 103
Sebesség index: H
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Peremvédős:
56 335 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
62 564 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/50R17 95W XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/50R17 95W XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 215/50 R17
Terhelési index: 95
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
56 474 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
61 036 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/50R17 98W XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/50R17 98W XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 225/50 R17
Terhelési index: 98
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
58 021 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
56 683 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/60R18 104V XL

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/60R18 104V XL

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 225/60 R18
Terhelési index: 104
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
57 514 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
59 742 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/55R18 99V XL FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/55R18 99V XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 215/55 R18
Terhelési index: 99
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
57 730 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 6 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
67 694 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO P7 ALL SEASON, 205/55R17 95V XL S-I FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO P7 ALL SEASON, 205/55R17 95V XL S-I FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO P7 ALL SEASON
Méret: 205/55 R17
Terhelési index: 95
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Önjavító:
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
58 273 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
58 507 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/55R18 102V XL FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/55R18 102V XL FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 225/55 R18
Terhelési index: 102
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
58 356 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
60 631 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/55R16 97V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/55R16 97V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 215/55 R16
Terhelési index: 97
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
59 801 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
58 507 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/60R17 103V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/60R17 103V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 225/60 R17
Terhelési index: 103
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
58 997 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
58 609 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 3 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/40R18 92Y XL FR r-f M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/40R18 92Y XL FR r-f M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 225/40 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: Y
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Defekttűrő:
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
59 032 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
58 912 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 235/60R16 100H M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 235/60R16 100H M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 235/60 R16
Terhelési index: 100
Sebesség index: H
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
59 236 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
60 215 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 235/55R18 104V XL S-I FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 235/55R18 104V XL S-I FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 235/55 R18
Terhelési index: 104
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Önjavító:
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
59 443 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
60 280 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/55R17 98W XL S-I FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/55R17 98W XL S-I FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 215/55 R17
Terhelési index: 98
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Önjavító:
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
60 587 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
59 767 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 235/55R17 103V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 235/55R17 103V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 235/55 R17
Terhelési index: 103
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
60 670 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
60 534 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CARRIER ALL SEASON, 195/60R16 99H C M+S 3PMSF

Pirelli CARRIER ALL SEASON, 195/60R16 99H C M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CARRIER ALL SEASON
Méret: 195/60 R16
Terhelési index: 99
Sebesség index: H
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Kisteher
63 495 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
60 794 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/60R18 104V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/60R18 104V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 225/60 R18
Terhelési index: 104
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
61 020 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
61 634 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 7 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/55R18 99V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/55R18 99V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 215/55 R18
Terhelési index: 99
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
61 313 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
62 156 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/60R16 99V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/60R16 99V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 215/60 R16
Terhelési index: 99
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
61 405 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
61 808 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION VERDE ALL SEASON, 235/50R18 97V M+S

Pirelli SCORPION VERDE ALL SEASON, 235/50R18 97V M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION VERDE ALL SEASON
Méret: 235/50 R18
Terhelési index: 97
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
61 842 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
66 669 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/55R17 101Y XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/55R17 101Y XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 225/55 R17
Terhelési index: 101
Sebesség index: Y
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
61 856 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
62 619 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/55R18 102V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 225/55R18 102V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 225/55 R18
Terhelési index: 102
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
61 889 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
63 545 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli SCORPION VERDE ALL SEASON, 235/60R18 107V XL FR LR M+S

Pirelli SCORPION VERDE ALL SEASON, 235/60R18 107V XL FR LR M+S

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: SCORPION VERDE ALL SEASON
Méret: 235/60 R18
Terhelési index: 107
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
Homologizáció: LR
OE: LAND ROVER
62 871 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
62 416 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/55R17 98W XL s-i M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 215/55R17 98W XL s-i M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 215/55 R17
Terhelési index: 98
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Defekttűrő:
Önjavító:
Extra teherbírás (XL):
64 191 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 1 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
62 631 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/60R16 99V XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/60R16 99V XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 215/60 R16
Terhelési index: 99
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
62 830 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
65 558 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CARRIER ALL SEASON, 205/75R16 110R C M+S 3PMSF

Pirelli CARRIER ALL SEASON, 205/75R16 110R C M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CARRIER ALL SEASON
Méret: 205/75 R16
Terhelési index: 110
Sebesség index: R
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Kisteher
66 151 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
63 152 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 235/50R18 101V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 235/50R18 101V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 235/50 R18
Terhelési index: 101
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
63 929 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
63 821 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 2 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/50R18 92W FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 215/50R18 92W FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 215/50 R18
Terhelési index: 92
Sebesség index: W
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Peremvédős:
64 601 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 6 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
64 762 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 195/60R18 96H XL M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 195/60R18 96H XL M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 195/60 R18
Terhelési index: 96
Sebesség index: H
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
65 587 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
69 047 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/55R19 99V FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 2, 225/55R19 99V FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF 2
Méret: 225/55 R19
Terhelési index: 99
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Peremvédős:
66 120 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
68 643 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 4 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CARRIER ALL SEASON, 215/65R16 109T C M+S 3PMSF

Pirelli CARRIER ALL SEASON, 215/65R16 109T C M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CARRIER ALL SEASON
Méret: 215/65 R16
Terhelési index: 109
Sebesség index: T
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Kisteher
67 127 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
66 167 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 8 db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON PLUS, 225/55R19 99V FR

Pirelli CINTURATO ALL SEASON PLUS, 225/55R19 99V FR

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON PLUS
Méret: 225/55 R19
Terhelési index: 99
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Terepjáró (SUV)
Peremvédős:
66 180 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
73 390 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/55R19 97V XL FR M+S 3PMSF

Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF3, 205/55R19 97V XL FR M+S 3PMSF

Márka: Pirelli gumi
Mintázat: CINTURATO ALL SEASON SF3
Méret: 205/55 R19
Terhelési index: 97
Sebesség index: V
Abroncs típus: Négyévszakos
Gépjármű típus: Személy
Extra teherbírás (XL):
Peremvédős:
67 110 Ft /db
db
Belföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 2-4 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
67 266 Ft /db
db
Külföldi raktárkészlet: 10+ db Szállítás: 4-7 nap
A szállításról érdeklődjön munkatársunknál
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...

Négyévszakos gumi az Autógumi Pláza webáruházban: miért érdemes minket választani?

Óriási négyévszakos gumiabroncs kínálattal rendelkezünk 

Ha Ön szereti vásárlás során, ha van miből válogatni, akkor a legjobb helyen jár! Webáruházunkban több, mint 10.000 minőségi gumiabroncs található, amelyek között rengeteg különféle négyévszakos gumi típus is fellelhető. Ön szabadon kiválaszthatja beépített szűrőnk segítségével a kívánt paramétereket, mintázatot és márkát, valamint olyan egyedibb specifikációkat, mint pl. gördülési zaj, fékezés nedves úton, üzemanyag-hatékonyság stb.

Kedvező négyévszakos gumi árak kiváló minőségben

Termékportfóliónkban a kedvező négyévszakos autógumi árak mellett azok minőségére sem lesz panasz – felhozatalunkban megtalálhatók a legnagyobb autógumigyártók és a gazdaságos márkák képviselői is. Többek között prémium kategóriás Pirelli, Michelin, Goodyear, Bridgestone vagy Continental négyévszakos gumik, illetve minőségi középkategóriás Firestone, Apollo, Hankook, Nokian vagy Uniroyal abroncsok is elérhetőek. Ezen felül kedvező 4évszakos gumi ár kategóriában Barum, Matador, General, Sportiva vagy Viking all-season abroncsok és sok más megbízható gyártó termékei is beszerezhetők tőlünk.

Villámgyorsan kiszállítjuk a megrendeléseket

Miután sikerült kiválasztania az igényeihez leginkább illő téli nyári autógumi szettet, mi gondoskodunk annak mielőbbi kiszállításáról. A tranzakciót követően rögtön elkezdjük összeállítani csomagját, majd mihamarabb átadjuk a futárnak. Ez azt jelenti, hogy ha még ma megrendeli a négyévszakos gumikat, akár már holnap csengethetnek is Önhöz megrendelésével! Amennyiben 1 napon belül mégsem érkeznének meg gumiabroncsai, akkor sem kell kétségbe esnie – ebben az esetben is mindössze plusz 1-2 munkanap extra szállítási idővel kell számolnia.

Segítünk a választásban

Ha esetleg először vásárol négyévszakos gumit, mi segítünk! Nem szeretnénk, hogy fals információk vagy félrekattintás miatt rossz abroncsokat igényeljenek tőlünk – ügyfélszolgálatunkon szakképzett kollégák várják, hogy Ön kapcsolatba lépjen velük és segítséget nyújthassanak a választásban. A biztonság kedvéért ráadásul a tranzakciót követően minden vásárlónkat felhívjuk telefonon, hogy biztosan a megfelelő négyévszakos gumit sikerült-e kiválasztani.

Négyévszakos gumik: mit érdemes tudni róluk?

A 4évszakos gumi mintázata és anyaga a téli és a nyári guminak egy bizonyos ötvözése. Vagyis kicsit mindkettőre hasonlít a futófelülete, és felfedezhetők benne a két típus jellegzetességei. Ezáltal egy adott mértékig a téli és a nyári hőmérsékleti útviszonyoknak is egyaránt megfelel. A négyévszakos gumi iránt egyre nagyobb a kereslet, amire a gyártók is felfigyeltek, és az elmúlt időszakban rengeteget fejlesztettek termékeiken. Így egy négyévszakos gumi bizonyos helyzetekben kiváló választás lehet azok számára, akik:

 • egy évben nem vezetnek 10.000 kilométernél többet,
 • egy hónapban 1-2 alkalommal tankolnak maximum,
 • főként városban használják az autót,
 • a téli időszakban keveset használják gépjárművüket,

Mindig tartsuk szem előtt vásárláskor, hogy a négyévszakos gumi már önmagában egy kompromisszum, így semmiképp ne a legolcsóbbat válasszuk! Legalább egy minőségi középkategóriás all-season gumit célozzunk meg, és inkább figyeljük a négyévszakos gumi akciókat, valamint a különféle teszteredményeket. A nagyon alacsony áron kapható négyévszakos abroncsokat kerüljük, mert a kifogásolható a minőségük, és kevésbé biztonságosak.

Négyévszakos autógumi: milyen előnyei vannak?

Az emberek között megoszlanak a négyévszakos gumi vélemények, azonban vásárláskor többnyire az anyagiak alapján szoktak dönteni. Ráadásul pont azok számára ideális ezen típusú gumiabroncs, akik amúgy sem közlekednek sokat gépjárművükkel. A négyévszakos gumik legfőbb előnyei közé sorolható:

 • Nem szükséges félévente lecserélni az autógumikat
 • Megspórolhatók a betárolási és a szerelési költségek
 • Alacsonyabb az autó fogyasztása
 • 2-3 évig elfelejthetjük a gumicserét és az abroncsok tárolását

Mikor érdemes elvégezni a négyévszakos gumi cserét?

Alapvetően a négyévszakos gumi cseréjét is azokban az esetekben kell elvégezni, mint a téli nyári gumi típusokét. Akkor feltétlenül indokolt az abroncscsere, ha:

 • defektet szenvedünk,
 • a profilmélység megközelíti az alsó határértéket (1,6 mm),
 • az elöregedés jeleit észleljük a gumiabroncson (pl. repedések az oldalfalon),
 • a gumiabroncs sérült,
 • dudor van a négyévszakos gumi oldalán,
 • rendellenesen kopik az autógumi (pl. az egyik oldalt jobban használódik az abroncs),
 • nem a megfelelő négyévszakos gumi típus vagy méret került felszerelésre.

Négyévszakos gumi tárolás: hogyan csináljuk helyesen?

Miután a négyévszakos gumikra jellemző az egész éves használat, ezért a tárolásuk sem fog túlzott problémát okozni. Ha az időjárási körülmények mégis megkövetelik, hogy például téli gumira váltsuk a négyévszakos garnitúrát, két lehetőségünk van tárolni: otthoni körülmények között, illetve szervizben történő tároltatásra. Amikor leszereljük a gumiabroncsot, jelöljük meg a kerék helyzetét, pozícióját az oldalfalon vagy a futófelületen. Mielőtt eltennénk hosszabb időre az autógumit pihenni, előtte feltétlenül tisztítsuk meg a kosztól és szennyeződésektől.

A négyévszakos gumi tárolásánál különbséget kell tenni aközött, hogy felnivel vagy anélkül szeretnénk elpakolni későbbre. Előbbi esetében ne állítva, hanem vagy függesztve, vagy pedig egymásra pakolva tároljuk az abroncsokat. Amennyiben felni nélkül tárolnánk all-season gumikat, úgy ne egymásra rakva vagy felfüggesztve, hanem állítva és időnként megforgatva érdemes őket tárolni.

Hogyan ápoljuk megfelelően a négyévszakos gumikat?

Annak érdekében, hogy négyévszakos guminkat még sokáig tudjuk használni, gondoskodni kell a megfelelő ápolásukról és karbantartásukról. A kezeletlen abroncsok kiszáradnak és repedezni kezdenek, az élettartamuk pedig lecsökken. Napjainkban számos gumiápoló szer kapható, amelyekkel hatékonyan lehet ápolni az all-season gumikat, és a centrírozással is növelhető az élettartamuk. Emellett havonta egyszer érdemes ellenőrizni a gumiabroncsok nyomását, illetve a profilmélységüket is.

Megválaszolatlan kérdései lennének? Szakértő kollégáink készséggel várják jelentkezését: vegye fel velük a kapcsolatot!

© Web:
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.